Најновије

"БОРИЋЕМО СЕ ДО СМРТИ, УМРЕЋЕМО ЧАСНО!" Чеченски терориста деведесетих клао Русе, а ево кога сад планира да убија (ВИДЕО)

Злогласни чеченски терориста Муслим Абу Валид ал-Шишани обећао је пред присталицама да ће се борити против Хаџат Тахрир ал-Шама (ХТШ) "до смрти", у новом аудио снимку.

Ал Шишани (Фото: Јутјуб)

Ал-Шишани, чије је право име Мурад Ираклијевич Маргошвили, је грузијски држављанин. Наводно се борио против руских владиних снага у Првом и Другом чеченском рату. Терориста је стигао у Сирију да се бори против владиних снага пре десетак година.

У јуну, ХТШ је затражио од Ал-Шишанија да се придружи његовим редовима или да напусти Идлиб заједно са својим милитантима. Вођа је био шокиран захтевима групе.

Ал-Шишани је одбио да се придружи ХТШ-у. У јулу, вођа је одлучио да распусти своју групу Џунуд ал-Шам и напусти Идлиб заједно са својим милитантима. Међутим, то се није догодило, највероватније зато што није могао да пронађе сигурно уточиште ван региона. Као одговор, ХТШ је покренуо ограничену операцију потраге у Шишанијевом упоришту, у северној Латакији, али није могао да га пронађе.

У свом новом снимку, ал-Шишани је открио да га је ХТШ лажно оптужио за скривање припадника ИД и одметника. Вођа је тврдње групе назвао "лажима".

- Сигурно ћемо се бранити, нема другог начина... Ако Бог да, умрећемо часно, а не деградирани у неком од њихових затвора - рекао је вођа.

Ал-Шишани је даље позвао борце ХТШ-а да не верују у "лажи" свог руководства. Такође је замолио команданте групе да саслушају људе у Идлибу. Потез ХТШ-а против Шишанија је заиста био изненађење. Шишани и Џунд ал-Шам никада нису били непријатељи терористичке групе.

ХТШ-у неће бити лако да неутралише ал-Шишанија и његову групу. Он је добијао велику подршку од радикала широм Идлиба. Терористичка група ће се вероватно суочити са веома озбиљном реакцијом ако одлучи да употреби силу против Ал-Шишанија.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА