Најновије

ЂИЛАС НАПАО ЕУ: Срам вас било, завршићемо ми с Вучићем сами! (ВИДЕО)

Драган Ђилас, лидер Странке слободе и правде, рекао је на конференцији за новинаре да на данашњој седници Скупштине града има много страшних ствари по будућност Београда, од ребаланса буџета и огромног новца који додајемо на већ огроман износ који се даје за спалионицу у Винчи, задуживање за уништење Каленић пијаце, јако лоших података о функционисању градских предузећа... Он је надзорно тело за контролу медија назвао преваром и изнео критике на рачун еврпарламентараца.

Драган Ђилас. (Фото: Јутјуб)

Председница београдског одбора ССП Мила Поповић рекла је данас да се доноси одлука о Анексу три Уговора о спалионици о Винчи, по коме ће Влада пребацити Београду још око осам милиона евра за спалионицу.

Драган Ђилас навео је да је уговор о спалионици у Винчи, који је пројектован на 170 милиона евра и производњу струје која припада Београду, претворен у уговор који страним компанијама сваке године, наредних 30 година, исплаћује око 38 милиона евра, односно око 1,2 милијарде.

„И струје припада њима. На крају свега, још осам милиона припада њима. Милијарду и двеста није довољно. Забога, ту ће се довозити смеће из Гроцке и Баре. Та депонија је на Општини Гроцка. Како нисте предвидели да смеће из Гроцке заврши тамо где је цела градска депонија“, навео је Ђилас.

Он је рекао да се овим буџетом види да ће Република Србија ове године градској каси дати чак 6,7 милијарди или око 60 милиона евра ванредних трансфера.

„У време кад сам био градоначелник трансфери су били нула. Све школе правили смо нашим парама, а не парама Републике. И све саобраћајнице. Предвидели су дефицит на почетку године око 2,5 милијарде. Сад је 7,3 милијарде. Све те дугове неко треба да врати“, навео је Ђилас и додао да се свако дете које се роди у Србији рађа са 8.500 евра дуга, а свако домаћинство у Србији дугује 20.000 евра.

„Задужила га је ова власт, дупло више него све претходне власти“, изјавио је Ђилас.

Он је „преваром“ назвао привремено надзорно тело за контролу медија.

„Ви причате о овој превари коју су припремили заједно СНС, СПС и господа која су дошла из Европе. О томе сам врло јасно говорио и рекао срам да вас буде. Срам да вас буде. И Тањи Фајон и Флекенштајну и Билчику и Кукану. Нама који смо 30 година за Европу, који верујемо у то, сте дошли и договорили папир са Вучићем и Дачићем и рекли то је то. Одустали су од свих европских вредности и правила који важе у вашој земљи. Ми ћемо сами ово завршити“, рекао је лидер ССП одговарајући на питање новинара.

Он је навео да ће највеће опозиционе странке донети заједничку одлуку о томе да ли ће учествовати на изборима или ће их бојкотовати на начин који неће бити идентичан као прошли пут.

„ДС је у суботу имала Главни одбор, ССП пре десетак дана, НС, ПСГ и ПзП су организације које сарађују. Донећемо заједничку одлуку, ја верујем, јако брзо „, изјавио је Ђилас.

Шиптари спремају акцију против Срба! Више о томе ОВДЕ.

Извор: jutarnji.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА