Најновије

ИНЦИДЕНТ У СИРИЈИ! АСАДОВА АРМИЈА БЛОКИРАЛА АМЕРИКАНЦЕ: Стали испред конвоја оклопњака, ево како се завршио "окршај" (ВИДЕО)

Сиријска војска је блокирала пут америчком конвоју и приморала окупационе снаге да се окрену и врате одакле су дошле, пише Спутњик Интернатионал.

Инцидент у Сирији (Фото: Јутјуб)

Инцидент се догодио на контролном пункту Ал-Казија, југозападно од града Камишлија, на стратешки важном ауто-путу М4. Амерички конвој је чинило пет оклопних возила отпорних на мине, такозвани МРАП, које су Сиријци блокирали на путу.

На снимку инцидента, који се наводно догодио 21. октобра, виде се сиријски војници који су дозволили пролазак кроз контролни пункт цивилном аутобусу и возилу хитне помоћи, али не и оклопњацима америчких окупационих снага.

Америчке и сиријске трупе су преговарале уз помоћ преводиоца, као што се види на снимку. Челно возило конвоја је паркирано на средини пута, а након што су се руковали сиријски и амерички официр, конвој се окренуо и вратио назад.

Становници североисточне Сирије редовно блокирају пролаз америчким снагама и њиховим курдским савезницима, оптужујући их да се баве пљачком нафте, гаса и пшенице, као и ширењем хаоса и пљачком.

Путин неће опростити Ердогану провокације у Сирији. Руси бомбардовали милитанте у близини турских база. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА