Најновије

Путин неће опростити Ердогану провокације у Сирији: Руси бомбардовали милитанте у близини турских база

Сваку провокацију турске војске у Идлибу и северној Сирији руска војска почела је да кажњава.

Илустрација (Фото: mil.ru)

Након што су турске трупе ушле у Идлиб без дозволе Русије, руски бомбардери су извршили снажне ударе на подручја у којима се налази 5 турских војних база и осматрачница.

Према сиријским изворима, синоћ су руски бомбардери успешно бомбардовали милитанте  на само 1-1,5 километара од турских војних објеката, уништивши велику групу терориста у близини насеља Кансафра и Ал-Бара.

Извори наводе да је турска војска деморалисана ударима руских војних авиона, јер свака интеракција између милитаната и турске војске може резултирати уништењем турских снага.

Стручњаци скрећу пажњу на чињеницу да су досадашњи удари руских Ваздушно-космичких снага били прилично тачкасте природе и личе на „загревање“, међутим, ако Турска одлучи да предузме било какву акцију против сиријске војске, то ће резултирати врло озбиљним последицама. Анкара је већ неколико пута упозорена.

„Ердоган је већ упозорен – повуците трупе или ћете купити жртве удара.

Турски лидер Ердоган је одбио да учини било какве уступке и чак је почео да прети Дамаску и Москви, наивно верујући да има неку значајну моћ у региону.

Док Турска не крене у активна непријатељства, нико неће бомбардовати турске снаге, међутим, чим Турци предузму провокацију, руски бомбардери  неће раздвајати где су турске трупе, а где џихадисти.

Ердоган је у прошлости већ одлучио да покаже мишиће у Идлибу, па је претрпео губитке, након чега је почео да тражи преговоре и мировно решење.

Очигледно, овај пут ће поравнање бити исто “, напомињу аналитичари.

Треба напоменути да је Турска у протеклих неколико недеља у Сирију пребацила око стотину јединица оклопне технике, артиљерије и око 1-1,5 хиљаде својих војника.

Вучић уводи нови закон налик вербалном деликту код Тита?! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА