Најновије

РАКЕТЕ УСМЕРЕНЕ НА МОСКВУ: Саветник Зеленског упозорава Кремљ да би рат са Кијевом значио „крај Русије и њене војске“

Кијев ради на ракетама дугог домета које могу да долете до Москве, а руски председник Владимир Путин треба да схвати да би сваки напад на Украјину могао да доведе до уништења целе његове земље, упозорио је високи украјински званичник.

Војска Украјине (Фото: Јутјуб)

У разговору за ТВ "Дом", Алексеј Арестович упозорио је Кремљ да ће његова земља ускоро имати могућност да ракетама гађа руску престоницу. Арестович је саветник у канцеларији украјинског лидера Владимира Зеленског.

„Путин ће у догледној будућности доћи до тачке где ће украјинске ракете бити усмерене на Москву, и то из једног једноставног разлога - радимо на ракетном програму“, објаснио је он.

„А наше оперативно-тактичке ракете ће моћи да стигну до Москве“, додао је он.

Према његовом мишљењу, руска војска је већ свесна војних способности Украјине, а шефови оружаних снага поручују Кремљу да би напад на Украјину „био крај руске војске и крај Руске Федерације“.

„То је апсолутно губитничка опција. Они то не могу да не разумеју. Када нас плаше инвазијом, експанзијом, претњама - то је блеф“, додао је он.

У последње време, украјинско руководство је у више наврата помињало могући рат са Русијом, упркос инсистирању Москве да нема жељу за било каквим сукобом. Прошле недеље, командант украјинских снага за специјалне операције Григориј Галаган позвао је „све регионе“ земље да ојачају одбрану, тврдећи да „нема гаранције да Русија неће извршити инвазију“.

Прошлог месеца Зеленски је устврдио да постоји могућност општег рата са Русијом и оптужио Москву да не поштује независност његове земље.

Британски "Тајмс" је у среду известио да Лондон преговара са Украјином да јој по први пут прода ракете земља-земља и ваздух-земља, укључујући најсавременије "Бримстон".

Путин неће опростити Ердогану провокације у Сирији. Руси бомбардовали милитанте у близини турских база. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: РТ/ vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА