Најновије

СРАМАН УДАР НА ДОДИКА! Изетбеговић послао писмо у Брисел, допис стигао на стотине адреса!

Председавајући два дома Парламентарне скупштине БиХ, Денис Звиздић и Бакир Изетбеговић упутили су заједничко писмо на неколико стотина адреса у Европској унији и САД у којем упозоравају на актуелну ситуацију у БиХ и могућност, како тврде, ескалације тензија које прави Милорад Додик и политика коју воде политичари из Републике Српске.

Милорад Додик. (Фото: Јутјуб)

- Можемо са сигурношћу рећи да би БиХ данас била доста стабилнија и успешнија држава да није било деловања политичке странке СНСД предвођене Милорадом Додиком - наводи се у писму пренео је сарајевски портал Klix.

Звиздић и Изетбеговић у опишном писму тврде да је Додик, како кажу, у 15 година, испочетка скромно, а временом све отвореније и дрскије, он са својим сарадницима кочио напред БиХ на њеном евроатланском путу и чинили све да задрже апартхејд у односу на Хрвате и Бошњаке у Републици Српској", наводи се у писму.

Осврћу се и на наметнуту одлуку бившег високог представника Валентина Инцка о забрани и санкционисању негирања геноцида и кажу:

- На ову одлуку је уедила реакција власти у ентитету Републике Српске, предвођену СНСД-ом Милорада Додика, која је изазвала најтежу кризу у земљи од потписивања Дејтонског мировног споразума, која би, уколико се хитно не реагује, могла резултирати несагледивим последицама.

Говорећи о Додиковој идеји "враћања надлежности ентитетима" у писму наводе да је то еуфемизам за противуставно стављање ван снаге закона државе БиХ на простору Републике Српске и, како тврде, формирање парадржавних институција у том ентитету.

Изетбеговић и Звиздић, између осталог, подсећају да су ЕУ и САД међу потписницима Дејтонског споразума и да имају обавезу да реагују у, како кажу, случају кршења његових одредби, као и да се очекују конкретне активности које би потврдиле подршку суверенитету и територијалном интегритету БиХ.

Акција усред Атлантика, Руси спречили пирате да отму брод! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА