Најновије

Србија да подржи Републику Српску у враћању својих овлашћења

Српска коалиција НАДА коју чини ПОКС, ДСС и 25 удружења грађана тражи активнију подршку Србије у борби Републике Српске да поврати овлашћења која су јој одузета.

Коалиција (Фото: ПОКС)

„Потпуно подржавамо захтев Републике Српске да јој се врате 142 ингеренције које јој Дејтонски споразум даје, а у међувремену су јој одузете одлукама високог представника ЕУ или централне власти у Сарајеву. Држава Србија као гарант Дејтонског споразума и као матична држава Србима мора да подржи Републику Српску у томе, јер је угоженија него икада и постоји јасна тежња западних сила да се она потпуно угаси“ – изјавио је кандидат за председника Србије и председник ДСС, др Милош Јовановић.

„Захтеви представника муслимана у Босни и Херцеговини да Високи представник ЕУ смени српског члана Председништва БиХ због његовог бојкота те институције су беспредметни и нелегитимни, јер је бојкот легитимна политичка одлука услед нелегалног преузимања бројних ингеренција Републици Српској. Високи представници се понашају као гувернери Босне и Херцеговине за време анексије од стране Аустроугарске. Србија мора јасно да се супротстави свакој одлуци централних власти БиХ или високог представника ЕУ које су у супротности са Дејтонским споразумом“ – изјавио је председник ПОКС, Жика Гојковић.

Нападнути Руси у Сирији. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА