Најновије

СВЕ ЛИЧИ НА ВЕЛИКИ РАТ: Десетине руских тенкова кренуло ка украјинској граници (ВИДЕО)

Примећен је воз руских тенкова како се креће ка украјинској граници, а украјински воз са тенковима већ је на путу ка Донбасу.

Илустрација (Фото: mil.ru)

Усред сукоба снага самопроглашених република Донбаса и Украјине, становници Брјанске области приметили су воз са тенковима и војним камионима, који се кретао ка украјинској граници.

Извор наводи да је реч о десетинама тешких борбених возила, међутим, на железничким перонима се могу видети и војни камиони и инжењерска опрема.

Судећи по представљеном видео снимку, руска страна би могла да почне да концентрише своје снаге у близини украјинских граница како би спречила провокације и агресију.

Истовремено, могуће је да Русија изведе нове војне вежбе великих размера у близини украјинских граница, током којих ће се увежбавати супротстављање спољним претњама, што је већ примећено почетком ове године, када је, према западним подацима, руска војска од око 100-120 хиљада људи изводила маневре.

Истовремено, с обзиром на то да се у Донбасу налази неколико стотина хиљада грађана Руске Федерације, Русија може једнострано да уведе своје мировне снаге у регион, иако за сада ова информација није коментарисана.

Аналитичари напомињу да се међу украјинским трупама налазе и инструктори из западних земаља. Аналитичари сматрају да је ситуација веома озбиљна и да је Украјина одлучила да започне велики рат у Донбасу а самим тим што је свесна да ће се у том случају умешати и руске трупе, да је спремна и за рат са Русијом.

Оружане снаге Украјине хитно распоређују педесетак тенкова, самоходних топова и МЛРС у Донбас

Оружане снаге Украјине брзо упућују оклопна возила и артиљерију у Донбас, спремајући се да заузму ДНР до краја године.

С обзиром на то да је јуриш на ДНР већ почео, Украјина се спрема да покрене копнену операцију користећи своје оклопне снаге.

Познато је да је један воз са тенковима и артиљеријским средствима виђен у области Славјанска, а други код Св. Истовремено, оба ешалона су се кретала ка Донбасу.

С обзиром на то да се у јужном делу ДНР тренутно воде активне борбе, велика је вероватноћа да ће Оружане снаге Украјине кренути у напад великих размера на овом подручју, које је у ДНР мање заштићено.

Познато је да су снаге Оружаних снага Украјине успеле да заузму насеље Старомарјевка, са намером да обезбеде упориште за главне снаге. Истовремено, постоје информације да су, под ударима украјинских формација, снаге ДПР још више потиснуте.

Обзиром да су руске трупе кренуле ка Украјини и Донбасу, сва је прилика да ће доћи до великог рата, што ће уколико се то деси увући и трупе Запада у рат.

Да ли смо на прагу великог рата у Европи видећемо у следећим недељама, можда чак и данима.

Путинову поруку за епоху која долази проочитајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА