Најновије

ПРИПАДНИЦИ КФОРА НА АДМИНИСТРАТИВНИМ ПРЕЛАЗИМА: Каква је ситуација на КиМ?

Након повлачења специјалних јединица Росу, на административним прелазима Јариње и Брњак су сада војници Кфора. Нормализација саобраћаја очекује се од понедељка ујутру од 8 часова, када се за возила успоставља режим са налепницама.

КФОР (Фото: КФОР)

Из Приштине су саопштили да поседују још од 2017. године, по договору из Брисела из 2016. године, 300.000 комплета са по четири налепнице и да ће од сутра бити у употреби.

Режим прелепљивања ознака на табицама важиће шест месеци до када Београд и Приштина треба да пронађу трајно решење за одвијање саобраћаја и омогућавање слободе кретања.

На месту где је претходних 13 дана био организован протест грађана због распоређивања специјалних снага косовске полиција јутрос је чисто и мирно, а ту су војници Кфора којих има десетак, јавља репортер РТС-а.

Од понедељка од 8 ујутру очекује се нормализација саобраћаја на аминистративним прелазима када се за возила успоставља режим са налепницама. Грађанима ће од сутра бити доступне нелепнице за прекривање специфичних делова регистарских ознака.

Повлачење припадника Росу је обављено како је и договорено, нема више ни припадника те јединице на административним прелазима, као ни барикада. Ноћ је протекла мирно.

У близини административних прелаза су припадници Кфора, а ту су и припадника Еулекса, јавља репортер РТС-а.

Саобраћај се одвија неометано, али за сада само из правца јужне покрајине ка централној Србији.

Канцеларија за Косово и Метохије саопштила је да је рад на административним прелазима Јариње и Брњак из правца централне Србије привремено обустављен од јуче поподне до сутра у 8 часова ујутру како би се извршила припрема система за режим налепница.

На север Косова до сутра ујутру пролазиће се само пешице.

Како је прекинута утакмица Срба и Албанаца у Немачкој, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА