Најновије

ТАЧИ И 2ЕГОВА ДРУЖИНА СУ ГОТОВИ?! Тужилац: Имамо јако јаке доказе против терориста ОВК!

Хашки тужилац Џек Смит поручио је јуче да постоје чврсти материјални докази против Хашима Тачија, Кадрија Весељија, Јакупа Краснићија и Реџепа Сељимија које су прикупили од сведока и међународног експерта.

Хашим Тачи. (Фото: Правда)

Смит је ово рекао у наставку суђењу бившим шефовима ОВК, који се терете да су мучили најмање 407 и убили више од 98 Срба и Албанаца 1998. и 1999. године.

- Добили смо сагласност на изјаву три сведока, имамо све документе осим једног који ће бити разрађен додатно. Сматрамо да смо извукли сав материјал који смо имали од сведока. Такође, има још докумената, имамо материјални доказ међународног експерта за који још нисмо добили сагласност, али чекамо дозволу да га уврстимо међу доказе - истакао је Смит.

Адвокати оптужених, на другој страни, покушали су да оптуже тужилаштво за одуговлачање процеса. Адвокат Бен Емерсон, заступник Кадрија Весељија, устврдио је да тужилаштво нема доказе, док је Тачијев адвокат Грегори Кехо изјавио да је 'шокиран што тужилаштво нема комплетна документа, а четири особе су у притвору годину дана'.

Коментаришући све ове наводе, адвокат Тома Фила каже да је највећи проблем то што ће окривљени, ако буду осуђени, казну служити у повлашћеним условима у затворима на Косову.

- Адвокати раде посао, као и Суд за ОВК. Проблематично је то што ће лидери ОВК, ако их осуде, затворску казну служити на територији Косова и Метохије. Они ће у затворима имати статус 'звезда', биће повлашћени, излазиће викендом... На другој страни, наши генерали које је Хаг осудио шаљу у затворе по Европи, где им прете разне опасности и где су малтретирани - наглашава Фила.

Вашингтон жели да повуче непримерен потез, али Москва има спреман одговор! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА