Најновије

ХРВАТСКА ТЕЛЕВИЗИЈА: Српски свет је интелигентна идеја (ВИДЕО)

У специјалној емисији Хрватске радио-телевизије (ХРТ) наши суседи нису могли да прећуте да је српски свет односно српски свијет „интелигентна идеја“, за коју кажу да је супериорнија од ранијих приступа српском обједињавању.

Српске заставе (Фото: јутјуб)

Када је реч о појму српски свет, у емисији су појаснили да је у садашњој форми потекао од „поприлично талентоване“ екипе портала ИН4С и њихове телевизијске емисије Српски св(иј)ет.

Међутим, на ХРТ додају да је кључни тренутак тај када појам почиње да се повезује с властима у Београду, а преноси се одатле на власти у Бањалуци и српске политичке кругове у Подгорици.

На ХРТ су још рекли да се српски свет може сматрати пројектом Александра Вучића, а идеју српског света – кажу на ХРТ – јавности треба да приближе министар Александар Вулин, министар Никола Селаковић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, историчар др Александар Раковић и геополитичар проф. др Миломир Степић.

На ХРТ закључују да капиларно деловање преко идеје српски свет треба у будућности да доведе до референдума у Републици Српској и Црној Гори којима би се донеле одлуке о ступању у заједничку државу са Србијом, а да је сасвим могуће да у заједничкој држави буде и Северна Македонија.

Емисију о '’почетку краја српства'’ у Црној Гори погледајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА