Најновије

ОТКРИВЕНЕ ТАЈНЕ НОВОГ РУСКОГ БОРБЕНОГ ДРОНА: Летелица која обећава (ВИДЕО)

Руски ТВ канал Звезда је приказао прототип ударног дрона С-70 Охотник. Главни конструктор летелице, Сергеј Бибиков, открио је карактеристике обећавајуће беспилотне летелице.

Охотник (Фото: Министарство одбране Русије)

Конструктор је казао да је новинарима приказан први прототип С-70, који се користи за тестирање нових решења. Он је нагласио да се овај уређај разликује од модела који ће ићи у серију.

Бибиков је нагласио да је беспилотна летелица добила систем за управљање информацијама (ИУС) са вештачком интелигенцијом. Ово омогућава "Охотнику" да делује у условима губитка комуникације са оператором. "Она у потпуности испуњава функције посаде, барем ради безбедног повратка дрона на базну тачку", објаснио је он.

Према речима Бибикова, конструктори сада тестирају алгоритме успоравања након слетања. Објаснио је да недостатак кочног падобрана и локација '’Охотниковог'’ стајног трапа отежавају кочење и успоравају летелицу током слетања.

ТВ канал Звезда је такође показао контролну тачку дрона која заузима два контејнера. Један од контејнера садржи место оператера опремљено са пет монитора. Неки од екрана се користе за приказ информација о лету, што је допуњено сликом са камера '’Охотника'’. Две камере преносе информације путем два комуникациона канала, што омогућава одржавање визуелног контакта при ометању једног од њих.

Раније је војни стручњак Алексеј Леонков говорио о задацима "Охотника". Према његовом мишљењу, С-70 ће моћи да преноси координате циљева групама бродова.

Шта ће се догодити ако Кијев покрене офанзиву на Донбас, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА