Најновије

"ТАКО СЕ ПОНАШАЈУ САМО ПРИПАДНИЦИ МАЛИХ НАРОДА!": Дачић спустио Северину: Напад на Србију има везе са њима!

Председник Народне скупштине Ивица Дачић и уметница Оливера Катарина оштро су осудили покушај хрватске певачице Северине Вучковић да оптужи српски народ и жигоше га као геноцидан!

Ивица Дачић. (Фото: Јутјуб)

Северина је оптужила Србе да су геноцидан народ, а одбила је и да сарађује са људима који не признају наводни геноцид у Сребреници

Уметница Оливера Катарина, која је на политичкој основи доживљавала разне непријатности у региону, али и у Србији, нагласила је да би Северини забранила да наступа код нас.

- Ми треба да се вратимо себи и да држимо до себе и да не допуштамо да нас неко поремети. Треба да будемо поносни на себе и да држимо до себе. Срби су увек криви и увек су трн у оку. Ја не знам да су Српкиње тако на један примитиван начин говориле о Хрватској - рекла је Оливера Катарина у јутарњем програму.

Дачић је нагласио да је овакво понашање синдром малог народа.

- Ми не реагујемо ни на какав начин на ове прозивке. Ми смо један културни простор. Имамо неку ситуацију да се они нас непрестано одричу. То је тај синдром малих народа, а велике мржње. Знате, некада у нека нормална времена, уопште не би било проблема шта Северина каже, али је проблем што ће после те своје изјаве доћи овде да зарађује новац. Али није једина! Има разних актера који испаљују отровне стреле према Србији и понашају се као да је то нормално - каже лидер социјалиста.

Дачић је нагласио и да Срби немају адекватну реакцију на овакво понашање.

- Нема неке адекватне реакције са наше стране, напротив, многи говоре као да су у праву. Али имате и наше глумице и уметнике који кад оду тамо опет нападају Србију. Значи напади иду и са ових и са оних страна - нагласио је Дачић који је додао да није искључено да напад Северине на Србију има неке везе са њеним бившим мужевима.

Оливера Катарина својевремено је била отрована у Хрватској.

- Народ ме је лепо примао тамо, али званичници са телевизије ме нису примали лепо. Отровали су ме тамо једном приликом. Не памтим да је овде ико отрован. До коске сам била одана свом народу и држави. Да не будем лична да имам нешто против ње лично, морају некако се санкционисати, ја Северини не бих дозволила да наступа у Србији - рекла је уметница.

Дачић је додао да је најважније освестити грађане да ти који лоше причају о нама управо у Србији највише зарађују!

- Ми себи дозвољавамо да много важни људи са наших простора, који су много учинили за наш народ, буду заборављени. Незамисливо је да у некој великој земљи ми не поштујемо ништа! То је питање нашег менталитета. И Арчибалд Рајс је позвао Србе да се дозову памети - закључио је председник парламента.

Руска ратна морнарица добија нову флоту! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА