Најновије

МОСКВА О НОВОМ ЦЕНТРУ ЦИА: Боре се против Кине методама 20. века и експонатима музеја Хладног рата

Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова прокоментарисала је изјаву директора ЦИА Вилијама Бурнса о стварању центра за борбу против Кине. О томе је писала на свом Телеграм каналу.

ЦИА (Фото: Јутјуб)

Према речима Захарове, ЦИА ће се борити против главне геополитичке претње 21. века методама 20. века, "износећи из складишта музеја омиљену ствар - стратишта хладног рата". Тако је портпаролка Министарства спољних послова Русије оптужила ЦИА за оживљавање старог поретка. Захарова напомиње да у циљу борбе против Пекинга САД намеравају да делују на стари начин - повећањем ЦИА и успостављањем надзора над Кином.

Захарова је такође скренула пажњу на чињеницу да ће ЦИА пратити акције „агресивне Русије“: „Помињемо се заједно са тероризмом, Северном Корејом и Ираном. Дубина анализе не дозвољава да се безглаво урони у њу".

Она је нагласила да је организација новог ЦИА центра изведена у време када америчка национална безбедност има озбиљније проблеме: раст илегалне миграције, прекогранични организовани криминал, изазови повезани са пандемијом. „Да ли заиста ЦИА уопште није заинтересована за оно што се дешава у самим Сједињеним Државама?'’, пита Захарова.

По њеном мишљењу, нема смисла да се САД упуштају у „намерне претње“ које наводно потичу из Русије и Кине, које су удаљене хиљадама километара.

Директор ЦИА -е Вилијам Бурнс најавио је стварање Кинеског мисијског центра (CMC) 7. октобра. У саопштењу се напомиње да ће се нови центар борити не против народа Кине, већ против кинеским властима.

О серији атентата и убистава међу украјинском политичком елитом прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА