Најновије

ЂОРЂЕВИЋ ТЕШКО ОПТУЖИО ВУЧИЋА: Измена закона о референдуму показатељ намера СНС - мета је Косово и Метохија

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић оштро је реаговао на јучерашњу изјаву Аљвина Куртија о Уставу Србије. Курти је рекао да „Косово не може да призна Србију“ све док је на снази „Устав из 2006. године“. Он је приштинском политичару поручио „ да се не радује унапред“, јер ће у блиској будућности све што је Приштина потписала са режимом Александра Вучића „бити поништено“.

Млађан Ђорђевић (Фото: Јутјуб)

„Сви договори и дилови које је Александар Вучић направио са Тачијем, Харадинајем и Куртијем, којима се одриче суверенитета Србије и који нису у складу са Уставом и Резолуцијом 1244, биће поништени од стране следеће патриотске власти“, истакао је Ђорђевић.
Он је истакао да сваки будући преговри морају бити враћени у оквире Устава и Резолуције.

Лидер Ослобођења је такође додао да ће косовски Албанци „као грађани Србије“ имати сва права и обавезе које исходе управо из тог Устава.

„Ето до чега нас је довела политика Александра Вучића. Из Приштине позивају да Србије промени устав да би они нас признали? То су бесмислице, али то је позиција Србије данас“, оценио је Ђорђевић. 

Он се осврнуо и на измене закона којима се више не захтева излазност од 50% да би референдум успео, ставивши их у везу са Куртијевом изјавом.

„Јасно је да је Устав Србије трн у оку и албанским сепаратистима и Александру Вучићу, и једни и други би да га се реше“, каже лидер Ослобођења.

Према његовим речима, лидер СНС ради на томе да „лажним и покраденим референдумом“ промени Устав и из њега избаци сваки помен Косова и Метохије.

„Управо је измена закона о референдуму показатељ намера СНС. На мала врата ће покушати да прогурају оно што им је запад наредио, да признају Косово. Први корак је да га обришу из Устава“, упозорио је Млађан Ђорђевић.

Он је додао да је народ Србије прозрео овакве игре и да то неће проћи „ни Вучићу ни Куртију“.

„Србија само треба да издржи притиске. Србија има савезнике, има међународно право и свој Устав на својој страни. На нама као народу је да то бранимо, и од спољних притисака и од домаћих издајника“, закључује председник покрета Ослобођење.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА