Најновије

ВУЧИЋ НИЈЕ ЖЕЛЕО ДА ВИДИТЕ ОВО: Држао говор пред празном салом у Глазгову

Председник Србије Александар Вучић одржао је веома запажен говор у Глазгову на глобалном самиту о клими, пренела је већина медија у Србији. Оно што је показао сам крај снимка, који је преносио РТС, јесте да је у сали током Вучићевог говора било тек неколико људи. Фотеље су углавном биле празне.

Вучић говори (Фото: Јутјуб)

У Глазгову, на глобалном самиту о клими, око 120 светских лидера разматрало је како да се смањи емисија штетних гасова до 2030. године, како би се глобално загревање одржало на нивоу од 1,5 степени Целзијуса.

Један од говорника био је и српски председник Александар Вучић.

„Написали су сјајан говор за мене, али имам неколико питања на које велике силе још нису одговориле“, рекао је Вучић. „Како ћемо финансирати све ове активности?“

„Чули смо приче о трилионима долара који ће бити на располагању, али колика ће бити каматна стопа, како ћемо приступити тим фондовима“, упитао је Вучић.

„Како ћемо приступити нуклеарним електранама, смањивати или повећавати? Како ћемо градити обновљиве изворе енергије ако јачају популистички покрети против ветропаркова? Како ћемо третирати цене природног гаса, који је у рукама великих сила“, истакао је Вучић.

Вучић је предочио да је на конференцију дошао електричним возилом, али нико не говори о томе како ће се решавати питање кобалта, никла и других остатака од производње електричних аутомобила.

„Знамо шта су циљеви, али за неке је то велика бајка и морамо да будемо искрени једни према другима. Ако изгубимо ову битку, неће остати ништа за нашу децу“, закључио је Вучић.

Међутим, како показује снимак објављен на сајту РТС, овај говор није изазвао велико интересовање, а убрзо су се фотографије празних фотеља прошириле друштвеним мрежама.

Отворено писмо др Жујовића др Кону у коме га жестоко прозива погледајте ОВДЕ.

Извор: Нова

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА