Најновије

"ТО РЕЦИ МИЛАНОВИЋУ, КУКАВИЦО ЈЕДНА!" Хаос у хрватском Сабору, ври и на улици током гласања санцкија због ковид потврда! /ВИДЕО/

Хаос у хрватском Сабору и протест у Загребу због закона о ковид потврдама!

На Марковом тргу у Загребу одржава се протест назван Бедем љубави. Протестују људи који поручују да не дају своју децу. Разлог протеста је измена Закона о заштити грађана од заразних болести које је данас Сабор изгласао, али протестанти то повезују с теоријама завере да "долазе по њихову децу". Протест прате бројни припадници полиције.

Крај јесењег заседања хрватског парламента обележио је данас тотални хаос пошто су посланици гласали о два најважнија закона - о заштити грађана од заразних болести, којим се уводе санкције у износу од око 4.000 до 6.600 евра за локалне челнике и одговорне особе који не поштују одлуку о ковид потврдама за улазак у државне и градске институције и о сукобу интереса.

Председник сабора Гордан Јандроковић је поделио низ опомена, док су многи добили и забрану говора. Посебно је бурно било међу опозиционим посланицима Моста, који су се сукобили са СДП-овим Пеђом Грбином, при чему су пале и тешке речи.

„Паразитима пружам руку сарадње, изађите за говорницу и позовите грађане да се вакцинишу, па ћемо их и ми позвати да подрже референдум, срам вас било!', викао је Грбин.
„То реци Милановићу, кукавицо једна, лепо си певао Томпсонове Чавоглаве”, викали су му Никола Грмоја и Миро Буљ.

- Ви сте политичке кукавице и ХДЗ у старкама - узвратили су Селак Распудић и Грмоја Сандри Бенчић која је Мост описала као екстреме.

- Суочени смо с два екстрема - један је ово што говори Буљ и његови колеге који се противе вакцинацији, а с друге стране је ХДЗ који одбија да примени чланак 17. Устава који се односи на ванредно стање, казала је Бенчић.

Ово је један од најсрамотнијих дана у Сабору, изјавила је Селак Распудић.

Никола Бартулица (Домовински покрет) рекао је да према његовом мишљењу владајући не желе бити до краја искрени. 

- Чујемо да се размишља и о кОВИД потврдама и за децу. То је једна новост. А све време слушамо да се ове мере неће односити на децу. Сада видимо да то баш и није тако. 

Мостовци су се сукобили и с Милорадом Пуповцем који их је прозвао да су "шегрти смрти".

- Што да вам кажем, мене не занимају ХДЗ-ови шегрти који паразитирају на епидемији, узвратио му је Божо Петров.

- Ви нисте шегрти ни овога ни онога него шегрти смрти, казао је Пуповац који као и други заступници добио три опомене и одузето му је право говора.

Санкције за непоштовање ковид потврда изгласане су са 77 гласова, пре гласања је затражена пауза, а онда су се посланици посвађали сви са свима, пренели су хрватски медији.

Мостов посланик Миро Буљ је рекао да је закон о заштити грађана од заразних болести превара, као и да су ковид потврде противуставне. Овим се, казао је, убија демократија и основна права слободе, те позвао грађане да изађу и птопишу иницијативу Моста за покретање референдума против ковид потврда.

Истовремено, испред зграде парламента окупила се група грађана која протестује против ковид потврда и позива председника Зорана Милановића да не потпише измењени Закон о заштити грађана од заразних болести. Посланици ће од данас бити на паузи од месец дана, а у клупе ће се вратити 15. јануара.

Извор:Informer.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА