Најновије

Испред украјинске амбасаде у Београду одржан скуп у знак ПОДРШКЕ руском народу

У Београду је данас у близини зграде украјинске амбасаде одржана акција против величања нацизма и скуп подршке руском становништву у Украјини. Прошле недеље, током усвајања резолуције Генералне скупштине УН о „Сузбијању величања нацизма“, Украјина је традиционално гласала против. Такође, повод за акцију била је текућа медијска и пропагандна хистерија Украјине око наводно предстојеће руске агресије.

Према речима једног од учесника акције, демонстранти су хтели да скрену пажњу на чињеницу да у Украјини траје репресија над руским народом, као и величање нацизма и покушаји ревизије историје. „Овом акцијом српска страна изражава подршку руском народу на Криму, као и у Донбасу и источној Украјини, и показује да Руси нису сами и да ће њихова браћа Срби увек бити уз њих и пружати им подршку свим средствима.“, рекао је саговорник Балканиста.„Руке себи од споменика ослободиоцима“, ”Стоп глорификацији нацизма”, „Руке даље од руског језика“, „Крим је Русија, Косово је Србија“, били су неки од транспарената који су се могли видети на протесту.

На митинг је донет и портрет ослободиоца Београда маршала Фјодора Толбухина.

На митингу је учествовало стотинак Београђана, углавном представника патриотских и борачких удружења, као и представници омладинских организација и навијачи ”Партизана” и ”Црвене Звезде”. Скуп су контролисали припадници полиције. Акција је трајала око 20 минута, а није било инцидената између демонстраната, полицајаца и особља амбасаде.

Извор:Nacionalist.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА