Најновије

Андрејева екипа изазвала инциденте у Новом Саду: Хтели да "опипају" одлучност грађана па бежали у паници (ВИДЕО)

Група навијача која је у суботу напала демонстранте у Новом Саду била је под директном командом брата председника Србије Александра Вучића, Андреја Вучића и једног од његових кључних људи за Нови Сад, бизнисмена чије фирме добијају велики број тендера у Новом Саду.

Ннови Сад (Фото: Јутјуб)

Група навијача из насеља Клиса, чланова СНС, имала је за циљ да “опипа” расположење демонстранта односно “да се залети на њих како би проверили да ли ће се људи разбежати”, каже саговорник Правде један од директних учесника напада на демонстранте. 

Он каже како први напад који је више био вербалан, према процени бизнисмена “Б” није био довољно агресиван па им је наређено да се врате и на другог локацији нападну демонстранте физички. 

На велику жалост налогодаваца, али и нападача, тест је показао да су грађани више него мотивисани да се физички супротставе нападачима из СНС.  Напад се завршио паничним бегом напредњака којима је претио линч од стране бесних грађана. Показало се да дешавања у Шапцу предходне недеље нису била аномалија и да су грађани више него вољни да уђу и у физички сукоб са јуришним групама СНС-а.

Саговорник Правде тврди да је у нападу требало да учествује већа група навијачи али да су многи од њих отказали тог дана јер су им на протесту учествовали чланови породица или пријатељи што је тако разбеснело бизнисмена “Б”.  

Према сазнањима Правде, СНС је и у Београду и у другим градовима организовао сличне групе које су биле на чекању како би напале демонстранте уколико буде потребе. Углавном је реч о навијачким групама и криминалним организацијама. Занимљиво је да је главни противник њихове употребе током последњег протеста био управо министар полиције Александар Вулин који се због тога сукобио са окружењем Андреја Вучића. Након инцидента у Шапцу где се полиција повукла како би омогућила напад СНС батинаша на демонстранте министар је имао низ непријатних разговора са представницима страних амбасада.

Окружење брата председника Србије тражи од Вулина агресивнији приступ полиције према демонстрантима. Вулин противи томе и за то, бар привремено, има подршку и од Александра Вучића који је у паници да би полицијска бруталнот могла само да распламса протесте.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА