Најновије

ИРАН НА "НЕКОЛИКО НЕДЕЉА" ОД ИЗРАДЕ НУКЛЕАРНЕ БОМБЕ: Државни секретар САД упозорава на опасност

Државни секретар Ентони Блинкен је наводно изјавио да би Иран могао да буде "на пар недеља" од поседовања материјала за израду нуклеарне бомбе.

Илустрација (Фото: Синхуа)

Наде у брзи повратак САД-а Заједничком свеобухватном плану акције нуклеарног споразума пропале су услед гласних неслагања између Техерана и Вашингтона око тога која страна би прво требало да попусти.

Иран каже да САД морају уклонити све санкције. САД желе да се Исламска Република врати својим обавезама према нуклеарном споразуму.

Иран ће можда бити удаљен само "неколико недеља" од сакупљања довољно уранијума за израду нуклеарне бомбе, рекао је државни секретар Ентони Блинкен. Блинкен је то рекао у интервјуу за Андреу Мичел за "NBC News" објављеном у понедељак.

Секретар је поновио да су САД спремне да се врате нуклеарном споразуму ЈЦПОА уколико и Иран то учини, и обећао да ће радити са америчким савезницима и партнерима на "дужем и јачем" споразуму "који укључује и друга питања".

Даље је рекао да амерички држављани заточени у иранским затворима "морају бити пуштени", "без обзира на било какав договор".

У интервјуу, Блинкен је наставио да разговара о приступу Бајденове администрације другим противницима, захтевајући да Русија пусти притвореног опозиционог лидера Алексеја Наваљног, нападајући Кину због "недовољног досега", дозволивши инспекторима Светске здравствене организације приступ Вухану и рекавши да би САД требало да отворе врата становницима Хонг Конга који су "жртве репресије кинеских власти".

Такође је указао да ће Вашингтон можда увести додатне санкције против Северне Кореје након свеобухватне ревизије америчке политике према азијској нацији, пише Sputnik International.

Бајден је договором са Путином у последњи тренутак спасао Америку. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА