Најновије

КИМОВИ ЉУДИ ОДРАДИЛИ ОГРОМАН ПОСАО: Оружје у рукама Северне Кореје постало још опасније по Американце

Севернокорејски хакери украли су више од 300 милиона долара да би прошле године подржали посрнулу економију и финансирали нуклеарне амбиције лидера Ким Џонг Уна, наводи се у нацрту извештаја УН-а у којем се каже да би Пјонгјанг могао да припреми нуклеарне ракете на било који домет.

Ким Џонг Ун (Фото: flickr. com)

Извештај је припремио Комитет експерата за извештај о Северној Кореји и препоручио даље санкције против државе због кршења међународног права због тежњи да постане нуклеарна сила, наводи Си Ен Ен.

"Врло је вероватно" да ће Северна Кореја у овој фази моц́и да постави нуклеарну бојеву главу на балистичку ракету било ког домета, али остаје неизвесно да ли ће ове ракете успети да успешно уђу у атмосферу.

У извештају се наводи да је Северна Кореја "производила цепљиви материјал, одржавала нуклеарна постројења и развијала инфраструктуру балистичких ракета, истовремено настављајући да тражи материјале и технологију за ове програме из иностранства".

Држава чланица Уједињених нација, чије име није споменуто у извештају, саопштила је да су севернокорејски хакери украли 316,4 милиона долара виртуелне имовине између 2019. и новембра 2020. године.

У извештају се наводи да су хакери циљали глобалне финансијске институције и виртуелне мењачнице како би илегално прибављали стране валуте, а затим су та средства коришћена за подршку севернокорејском нуклеарном и ракетном програму.

Иран ће извршити нападе на западне циљеве, откривено и како. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА