Најновије

ИРАНСКА ВОЈСКА ИЗВОДИ ВЕЖБЕ ПОРЕД ИРАЧКЕ ГРАНИЦЕ: Чули су се тенкови, летелице и падобранци током ноћи!

Иранска револуционарна гарда наставила је током ноћи вежбу копнених снага у близини ирачке границе, у којој су учествовале тенковске јединице, беспилотне летелице и падобранци, потврдила је државна телевизија, преноси Ројтерс.

Иранска војска. (Фото: Јутјуб)

У извештају иранских државних медија се прецизира да је ноћас настављена годишња војна вежба под називом "Велики пророк", која је започела јуче након једнонедељних прослава обележавања 42. годишњице Исламске револуције 1979. године, наводи агенција.

Ројтерс преноси да се на маневрима на југозападу земље увежбава и процењује спремност снага Иранске револуционарне гарде, а у вежби ће се користити и дронови и хеликоптери.

Последњих месеци Иран је интензивирао своје војне вежбе са циљем да изврши притисак на америчког председника Џоа Бајдена због нуклеарног споразума, који је најавио да би му Америка могла поново приступити.

Агенција наводи да је само прошлог месеца Техеран тестирао балистичке ракете "земља-земља" и поморске ракете кратког домета, као и дронове домаће производње.

Бивши председник Трамп је 2018. једнострано повукао САД из иранског нуклеарног споразума, којим се Техеран сложио да ограничи обогаћивање уранијума у замену за укидање економских санкција.

Када су САД вратиле санкције, Иран је постепено и јавно напустио ограничења из споразума о свом нуклеарном развоју, преноси агенција.

Техеран убрзо допрема наоружање у руску базу Хмејмим Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА