Најновије

НАВАЉНИ ПОНОВО НА СУДУ! Оптужен да је опмаловажавао ветерана из Другог светског рата!

Главни критичар Кремља, опозициони лидер Алексеј Наваљни, појавио се данас пред судом због оптужбе за клевету, коју је он назвао "политички мотивисаном".

Алексеј Наваљни. (Фото: ria.ru)

Наваљни је прошле недеље осуђен на три године затвора због кршења условне казне, а он је такво образложење назвао измишљотином, пренео је Ројтерс.

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров је раније у току дана рекао да је Русија спремна на заоштравање односа са Европском унијом уколико европски блок уведе економске санкције тој земљи.

У оптужби за клевету Наваљни се терети да је омаловажавао ветерана из Другог светског рата, који се појавио у промотивном видео споту у којем подржава уставне промене, а које би председнику Русије Владимиру Путину омогућиле да се још два пута кандидује за председника.

Наваљни је назвао људе из промотивног спота издајницима и корупционашким лакејима, а власти је оптужио да су искористиле измишљотине како би га додатно оцрниле.

Закон је на снази и ако се докаже да је крив по оптужби за клевету Наваљни би могао да добије до две године затвора, али његов адвокат је рекао да то он не може да се примени на његовог клијента јер кад је то изјавио закон још није био усвојен.

Засад није познато да ли се судије на овом случају слажу с оценом адвоката.

Иначе, због хапшења Наваљног организоване су демонстрације широм Русије, а његови савезници планирају нову врсту протеста тако што ће у својим двориштима и са прозора, тераса широм земље, палити лампе са мобилних телефона и свеће сваких 15 минута.

Модернизовани Ка-52М „Алигатор“ од наредне године у руској армији Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА