Најновије

СВИ "АТЕНТАТИ" НА ВУЧИЋА: Скретање пажње с проблема

Завере, државни удари и атентати на председника Александра Вучића искрсну свако мало у таблоидима блиским власти, обично када у јавност буде пласирана озбиљна тема којом се као друштво морамо позабавити.

Александар Вучић. (Фото: predsednik.rs)

Последњи у низу атентат на Вучића наводно је планиран током говора председника на откривању споменика Стефану Немањи. Подаци служби указивали су на то да ће криминалне групе покушати да изврше атентат, а ова информација изашла је у јавност непосредно након хапшења Веље Невоље и његове криминалне групе. Због овога је чак 850 специјалаца било распоређено током свечаности у циљу обезбеђења председника, али ко су ти наводни атентатори и даље није познато. 

Информација о атентату на председника обично се појави након неког битног догађаја, таблоиди брује о томе неколико дана, а онда се све врло брзо заборави. Нико никада није званично ухапшен због покушаја убиства Вучића, ниједан потенцијални атентатор није откривен, а камоли осуђен за своју намеру.

Насловне стране се сликовито илуструју са председником као метом и жртвом напада. Вучић виђен кроз нишан снајпера или са омчом око врата, све у циљу што већег привлачења пажње публике и буђења осећаја да је он непрестано у опасности.

Прорежимски медији информације о планираним атентатима често знају и пре било каквих званично објављених информација, те је сумња у њихову веродостојност са правом довођена у питање.

Први физички напад на Вучића десио се када је у лето 2015. године као председник Владе присуствовао комеморацији жртвама геноцида у Сребреници. Затим је председник наредне године преживео покушај "атентата" у Јајинцима, а 2017. избегао је смрт када су тројица младића у "бентлију" ударили у његов аутомобил.

Вучићево гостовање у емисији "Упитник" било је повод за "још један неуспешни атентат" који је требао да се догоди на вече гостовања 2019. Огромна прашина се дигла и када је недељник НИН на насловницу ставио фотографију председника Србије са сајма оружја, а нишан пушке која је стајала изложена, био је "уперен" ка Вучићу.

Најновија "информација" о атентату јесте да је председник на мети криминалног клана из Црне Горе који је повезан са тамошњим политичким и безбедносним структурама. Недељник Експрес овим поводом има упечатљиву насловницу са Вучићем виђеним кроз нишан снајпера, која би да је објави било који медиј који преистпитује поступке власти, била на мети осуде. 

За коначну издају КиМ, Вучићу треба послушни патријарх! Више о томе ОВДЕ.

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА