Најновије

Држава сарађивала са Беливуком, а сада га хапсе (ВИДЕО)

Не звучи уверљиво да нико из Управе ФК Партизан није знао шта се тамо дешава, али је питање и да ли ће се открити политичке везе са организованим криминалом јер не видимо да истрага иде ка томе, а уколико се те везе не открију већ ухапсе само криминалци ништа нисмо урадили, оцењено је синоћ у емисији "Утисак недеље".

Хапшење на стадиону Партизана (Фото: Јутјуб)

Гости Оље Бећковић били су професор Правног факултета и бивши потпредседник ФК Партизан Владимир Вулетић, уредник КРИК-а Стеван Дојчиновић и новинар недељника НИН Вук Цвијић.

Дојчиновић сумња да управа Партизана није знала у шта је све вођа криминалне групе и вођа навијача Вељко Беливук био умешан.

“Не звучи уверљиво да из управе Партизана нису знали шта се дешава у вези са криминалном групом која је тамо ухапшена. Оно што је кључно јесте шта су политичари који воде ову државу знали. Није Беливук настао од прошле године и направио групу, држава је за ово знала и практично је сарађивала са њима. Кад је та веза између њих пукла сада се хапсе”, рекао је Дојчиновић.

Према његовим речима, начелници полиције који су ухапшени су ситни играчи.

“Нема ниједног знака да истрага иде у том правцу да се ухапсе људи који заправо воде ово. Беливук групу није направио, како пише у документима 2019. већ раније”, навео је Дојчиновић.

Говорећи о “бункеру” на Партизановом стадиону у коме су пронађени дрога и оружје, Вулетић је  рекао да “бункер може бити тамо где је тенк, а то је на неком другом стадиону”.

“Овде је реч о ресторану где се налазе навијачке просторије. Сваки стадион има просторије у којима се налазе навијачи. Није реч о бункеру и тајним просторијама о којима су знали челници Партизана”, рекао је  Вулетић.

Каже да је и сам био изненађен овим открићима, али да наслови у новинама и описи фотографија нису нешто са чиме може да се сложи.

“Не можете рећи да је ова управа јатак навијачима, али свака управа мора бити добра са навијачима око свакодневних ствари, око карата, навијачке сценографије” , рекао је он.

На констатацију да је већина навијача, када су ухапшени, пријављивала да су у неком радном односу и да су примали плате од стране клуба, Вулетић је рекао да то за време његовог мандата није било тако.

“Беливук није становао код нас, није примао плату у Партизану, није имао ни службени ауто, ни телефон”, рекао је он, додајући да Партизан није Шилерова.

Додао је да се не плаши Беливука и да се њега плаше људи који имају нешто са њим.

На питање шта су докази да постоји повезаност Беливука и власти, Вук Цвијић је рекао да је један од доказа снимак који се појавио на ТВ Пинк да је Беливук позвао некога из управе Партизана и претио да ће узети возила Остоји Миајиловићу и да видимо да је то јасна претња.

“Осим што је у руководству Партизана, он је и у врху Српске напредне странке. Беливук је почео да прави проблем неким бизнисменима који су блиски власти, а има и спољног притиска да Србија лоше стоји у борби против организованог криминала”, истакао је он.

Он је подсетио и да је једном од убијених вођа навијача Александру Станковићу, званог Сале Мутави, 12 пута одлаган одлазак у затвор, а “видимо га на стадиону где туче друге навијаче” .

18. фебруара се ломи будућност Србије! Вучић спрема велику превару. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА