Најновије

ДА ЛИ ЈЕ РУСКА ВАКЦИНА ЕФИКАСНА ПРОТИВ ПОДМУКЛОГ БРИТАНСКОГ СОЈА? Специјалисти саопштили најновије истраживање

Центар за вирологију и биотехнологију "Вектор" Савезне службе за фитосанитарни надзор Русије (Роспотребнадзор) потврдио је ефикасност руских вакцина против британског соја вируса корона, саопштила је прес служба Роспотребнадзора.

Вакцина "Спутњик Ве" (Фото: ria.ru)

У саопштењу се прецизира да су у оквиру посебно спроведеног упоредног испитивања специјалисти Центра показали ефикасност вакцина Спутњик Ве и "ЕпиВакКорона" против британске варијанте вируса корона.

- Заштитни ефекат демонстриран је у реакцијама неутрализације употребом серума добијених од лица вакцинисаних вакцинама Спутњик Ве и ЕпиВакКорона, који садрже антитела на вирус SARS-CoV-2 - саопштио је Роспотребнадзор.

Серуми вакцинисаних ефикасно су неутралисали и британску варијанту вируса корона и вирус корона који не садржи скуп мутација карактеристичних за британски сој, додаје се у саопштењу.

Раније је саопштено да су научници новосибирског научног института Вектор први у свету фотографисали "британски сој" вируса корона који је добијен од пацијента у децембру 2020. године.

У кругу руске ваздухопловне базе „Хмејмим“ примећено оружје за ратове 21.века! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА