Најновије

ЏАБЕ СИ МУ СЕ ШЛИХТАО, БАЈДЕН НЕ РАДИ ЗА ОПАНКЕ: "Косово је важно за моју породицу, радимо на међусобном признању"

Председник САД Џозеф Бајден упутио је писмо вршитељки дужности председнице привремених приштинских институција Вјоси Османи поводом, како се наводи у тексту, "тринаесте годишњице независности". Бајден је и овом приликом поручио да је неопходно обезбеђивање свеобухватног споразума о нормализацији са Београдом, "усредсређеног на међусобно признање".

"Везе између наших народа остају чврсте и базиране су на заједничкој посвећености наставку напретка Косова и његове трајне снаге као суверене, независне, мултиетничке и демократске државе", пише у писму које је упутио амерички председник.

Истиче и да се радује сарадњи са будућом владом да би "Косово напредовало на европском путу".

"Има још много посла који је потребно урадити, укључујући обезбеђивање свеобухватног споразума о нормализацији са Србијом, усредсређеног на међусобно признање, који ће ојачати владавину права", навео је Џозеф Бајден.

У писму се помиње и борба против пандемије ковида 19 и убрзање економског раста који би обезбедио просперитетну будућност "за све грађане Косова".

"САД остају посвећени партнер и пријатељ Косова у овим подухватима. И на личном плану, Косово наставља да заузима посебно место за породицу Бајден у част времену које је наш син Бо Бајден провео радећи на очувању мира, правде, и владавине права за све људе на Косову", закључује се у писму америчког председника упућеном Вјоси Османи.

Брнабићка тврди да је овај клан јачи од земунског, који је имао и ЈСО и Легију, запитајте се зашто. Опширније ОВДЕ.

Извор: РТС

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА