Најновије

ОБРАДОВИЋ: “Дијалог да предводе странке које су бојкотовале изборе”

Председник покрета Двери Бошко Обрадовић изјавио је данас да је уверен да ће, ако буде мудрости, опозиција изаћи са заједничком платформом пред почетак међупартијског дијалога, уз напомену да је став Двери да тај дијалог морају предводити странке које су бојкотовале изборе.

Бошко Обрадовић. (Фото: Јутјуб)

Обрадовић је, на конференцији за новинаре на којој су Двери представиле свој економски програм “За паметан економски развој”, подсетио да су колегама из опозиције послали свој предлог платформе и да сматра да би они требало заједнички да наступе у том дијалогу, без обзира на међусобне разлике.

Према његовим речима, тај дијалог би требало да предводе странке које су бојкотовале изборе, а отворени су и за све остале странке.

“Уверен сам, ако буде мудрости, да би наредних дана она могла бити и усвојена”, рекао је Обрадовић, који подсећа да су Двери независне, не припадају ниједном опозиционом блоку, никада нису биле на власти и имају свој програм.

Говорећи о новом економском програму, Обрадовић је рекао да је председник Србије Александар Вучић само настављач “досовог (ДОС) неолибералног економског модела” који је овде донео Млађан Динкић.

Обрадовић је рекао да је српски економски систем неодржив, а пандемија ковида је само учинила видљивим нестабилно стање јавних финансија и убрзала пропадање рањиве и дискриминисане домаће привреде.

Према његовим речима, више није довољна промена власти, већ је потребна промена система, јер је Србија изгубила економски суверенитет.

Предуслов Паметног економског развоја, поручио је Обрадовић, јесте искорењивање високе корупције и организованог криминала у јавном сектору.

Потпредседница покрета Двери Тамара Миленковић Керковић представила је десет циљева – обнова монетарног суверенитета, правдени порези, активна држава са професионалним, ефикасним и стимулисаним службеницима, економски патриотизам, заштита домаћег тржишта од неравнотеже, заштита конкуренције у јавној потрошњи, обнова и развој високотехнолошке индустрије, помоћ домаћим извозницима, равномеран регионални развој и квалитетно образовање и развој људских ресурса.

Пентагон огорчен због напада, заоштравају се напетости на Блиском истоку! Више о томе ОВДЕ.

Извор: ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА