Најновије

УКРАЈИНА ПРОНАШЛА КРИВЦА ЗА ''ИЛОВАЈСКУ КОТАО''? Траг чувене битке води до руског генералштаба

Служба безбедности Украјине (СБУ) осумњичила је заменика министра одбране Русије генерал-пуковника Андреја Картаполова за организовање Иловајског котла, пише на званичној Фејсбук страници ове службе.

ДНР (Фото: РИА Новости)

Напомиње се да је руски генерал осумњичен за задирање у територијални интегритет Украјине и кршење ратних закона. Према истрази, Картаполов, који је у то време био на месту заменика начелника Генералштаба Руске Федерације, учествовао је у организовању борби на подручју града Дебаљцево, а такође је командовао јединицама снаге  Доњецке и Луганске Народне Републике (ДНР и ЛНР).

❗️СБУ повідомила про підозру заступнику міністра оборони РФ Служба безпеки України повідомила про підозру заступнику...

Posted by Служба безпеки України on Четвртак, 18. фебруар 2021.

Претпретресну истрагу проводи Тужилаштво Украјине, саопштава СБУ.

Раније је врховни командант оружаних снага Украјине генерал-пуковник Руслан Хомчак говорио о предлогу да се војска пусти из Иловајског котла, али да тамо остави украјинске добровољце.

Борбе за Иловајск вођене су у августу 2014. године између јединица Оружаних снага Украјине, Министарства унутрашњих послова и добровољачких формација с једне и милиције ДНР с друге стране. Касније су ти догађаји постали познати под називом Иловајски котао, с обзиром да су украјинске снаге безбедности, које су прво заузеле значајан део града, тада биле опкољене и претрпеле велике губитке током пробоја. Главно војно тужилаштво Украјине тада је избројало 366 мртвих, а истражна комисија Врховне раде прогласила је да број жртава међу снагама безбедности може премашити хиљаду људи.

Какав снимак је објавила Асадова армија, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА