Најновије

БРИТАНСКИ ТАЈФУНИ БОМБАРДОВАЛИ ПЕЋИНЕ У ИРАКУ: Полетели по специјалном задатку, циљеви уништени (ВИДЕО)

Авиони Британског ратног ваздухопловства уништили су две терористичке ћелије ИД ласерским навођеним бомбама у Ираку. Британски авиони су уништили две терористичке ћелије ИД у пећинама у Ираку, користећи ласерски вођене ракете.

Циљеви уништени (Фото: Јутјуб)

Два тајфуна ФГР4 извели су истовремене нападе користећи две ракете на вођење "Пејвеј IV" да би ликвидирали терористе у две пећине у близини Баижија, града удаљеног 130 километара северно од Багдада.

Напад долази само неколико дана након што је Ирак саопштио да је у ваздушном нападу у Ираку убијен командант ИД који је тврдио да је вођа терористичке групе у земљи.

Авион за надзор Коалиције лоцирао је одређени број ИД бораца 24. јануара и два борбена авиона имала су задатак да их нападну, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Пилоти су проверили подручје око пећина, удаљених километар и по, да ли има било каквих знакова цивила који би се могли наћи у опасности. Затим су истовремено лансирали две ласерски вођене ракете против сваке групе.

- Све четири бомбе тачно су погодиле циљеве и процењено је да је у нападу уклоњена терористичка претња - саопштило је Министарство одбране. Нису открили колико је било жртава.

Ваздушни напад део је напора да се спречи било какав поновни успон ИД у Ираку а њиме се подржавају ирачке снаге безбедности.

Џихадисти су протерани са своје последње преостале територије у Ираку пре више од три године, али и даље представљају претњу земљи, што је показао напад у Багдаду пре две седмице у којем су убијене 32 особе и за који је одговорност преузео ИД.

Недавни напад први је британски напад на циљеве ИД од 6. октобра прошле године, којим су у ваздушном нападу Коалиције убијени терористи ИД који су напали ирачке снаге сигурности у пустињи провинције Анбар, западно од Багдада.

Прошле године у априлу, два британска авиона Тајфун бомбардовала су шест пећина које су коришћене као базе за милитанте ИД у близини Баижија.

По чијем налогу је Тадић уништио војску прочитајте ОВДЕ.

Извор: Дејли мејл

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА