Најновије

ШТА РАДЕ СТРАНИ АМБАСАДОРИ НА СУЂЕЊУ НАВАЉНОМ? Запад разоткрио своје покушаје

Присуство страних амбасадора на изрицању пресуде опозиционару Алексеју Наваљном у Москви представља мешање у унутрашња питања Русије, рекла је портпарол Министарства спољних послова Марија Захарова. Како је додала, на тај начин је Запад сам разоткрио своје покушаје обуздавања Русије.

Алексеј Наваљни (Фото: РИА Новости)

Захарова је навела да је у суд, где се одлучује о томе да ли ће Наваљном условна казна бити замењена затворском због кршења условне слободе, стигло и двадесетак представника амбасада западних земаља, као што су САД, Бугарска, Пољска, Летонија, Аустрија.

„Подсећам да традиционално дипломате у судовима у страним земљама подржавају своје држављане. Чак и ако Запад третира Наваљног као ‘свог’, он је држављанин Русије“, написала је Захарова на Фејсбуку.

"Tакав поступак не само да је мешање у унутрашња питања суверене државе него тако Запад сам разоткрива своју неприкладну и незакониту улогу у покушајима обуздавања Русије."

„Или је то покушај психолошког притиска на судију? Не искључујем да их веома брине судбина уложених милиона НАТО у противправну делатност на руској територији“, додала је Захарова.

О новом потезу Јерменије у вези са Нагорно Карабахом прочитајте ОВДЕ.

Извор: Восток

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА