Најновије

КРАЉ НЕ ДА ТРОН! НОВАК 9. ПУТ ОСВАЈА ТРОФЕЈ НА АУСТРАЛИЈАН ОПЕНУ: Србин почистио Медведева за 18. Гренд слем у каријери! (ВИДЕО)

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић по 9. пут у каријери постао је шампион Аустралијан опена!

Новак Ђоковић. (Фото: Јутјуб)

Новак је у великом финалу популарног Ози опена убедљиво савладао 25-годишњег Руса Данила Медведева са 3:0 у сетовима (7:5, 6:2, 6:2). Меч је трајао један сат и 53 минута.

Други пут у каријери Новак је освојио три титуле у низу на Аустралијан опену. Наравно, то никоме није пошло за руком.

Новак је тако стигао до 18. Гренд слема у каријери и сада на само два корака од Рафаела Надала и Роџера Федерера, који су по 20 пута славили на најпрестижнијим турнирима.

Први тенисер света је добро почео меч, играо је убедљиво и брзо и повео је са 3:0, али је Медведев после тога успео да изједначи на 3:3. Обојица су после тога освајали гемове на своје сервисе све до 12. када је Ђоковић направио нови брејк и освојио први сет.

Медведев је већ у првом гему другог сета одузео сервис Ђоковићу, али је српски играч после тога освојио четири узастопна гема и повео са 4:1. Он је играо сигурно, направио је брејк и у осмом гему и стекао два сета предности.

Ђоковић је био убедљив у наставку, користио је велику нервозу и лошије сервисе Медведева и повео са 3:0. Руски тенисер је после тога успео да освоји гем на свој сервис и смањио на 1:3. После тога су обојица освајали гемове на своје сервисе, а Ђоковић је у последњем осмом гему направио нови брејк и освојио трећи узастопни трофеј у Мелбурну, укупно девети.

Хрватски историчар се пита: "Шта су Срби чекали до сада да сниме Дару"? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА