Најновије

Јуче смо изгубили пет највећих градова у Гути... Асадова тајна порука због које је Путин покренуо руску интервенцију у Сирији

Руски лист "Завтра" објавио је чланак о тајној поруци којом је сиријски председник Башар ал-Асад позвао Русију да интервенише у арапској републици током жестоких борби у источној Гути 2013. године.

Руска интерввенција (Фото: Правда/Јутјуб)

- Предали смо сво хемијско оружје међународној заједници и уверени смо да ће нам Русија понудити алтернативе за суочавање са терористичком агресијом на нашу домовину. Међутим, тренутно стање ствари указује на могући изненадни колапс у року од неколико дана, зато што смо јуче изгубили пет највећих градова у Гути, па су милитанти напредовали на само три километра од међународног аеродрома у Дамаску, и пресекли су пут Дамаск-Хомс након заузимања града Деир Атија. Наши материјални и људски ресурси су на измаку снага. Стога постоји врло хитна потреба за директном војном интервенцијом Русије, у супротном, Сирија и сиријски народ ће пасти у руке исламских терориста - гласи порука коју је Асад послао Москви у 16:56 часова, 24. новембра 2013. године.

Руски лист додаје да је Путин одлуку о интервенцији у Сирији донео након што је примио Асадову поруку. Пре тога је било неопходно отворити канал војне комуникације са америчким снагама на терену у Сирији.

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА