Најновије

МИКА АЛЕКСИЋ НИЈЕ УТУЧЕН, ВЕЋ САМОУВЕРЕН! Детаљи из затворске ћелије коју дели са неколико криминалаца

Мирослав Алексић, власник школе глуме, сутра би у Вишем тужилаштву требало да се изјасни о сексуалном злостављању над још једном ученицом, која се недавно јавила полицији.

Мика Алексић (Фото: Јутјуб)

Мирослав Мика Алексић (68), власник школе глуме "Ствар срца", сутра би поново из Централног затвора требало да буде пребачен на саслушање у Више тужилаштво у Београду, које води истрагу против њега због силовања и недозвољених полних радњи над више бивших ученица.

У тужилаштво је стигла пријава још једне девојке која је пријавила Алексића и он би данас требало да одговори на њене оптужбе.

"Алексић је први пут у тужилаштву саслушан 16. јануара, а други пут 8. фебруара. Оба испитивања трајала су веома кратко, јер се он само изјаснио да није крив, али није износио детаље, нити је желео да одговара на питања. Говорио је и да не зна због чега су га девојке оптужиле после толико година, али није детаљно говорио о појединачним случајевима", пише Курир..

У притвору од 18. јануара Мика расположен, редовно шета и састаје се с адвокатом

Мирослав Алексић налази се у притвору Централног затвора у Бачванској улици у Београду од 18. јануара, а притвор му је недавно продужен за још месец дана уз образложење "да би пуштањем на слободу, у кратком временском периоду, могао да понови кривично дело".

Алексић је по пријему у ЦЗ био у изолацији због епидемиолошке ситуације, али је након истека тог времена пребачен у један од блокова.

"Излази редовно у шетње, није уопште утучен, делује расположено. Штавише, изгледа самоуверено. Редовно му долази адвокат, једном или два пута недељно, у зависности од саслушања девојака. Обично му адвокат дође после саслушања",  рекао је извор листа и додао да је Алексић у соби у којој има још притвореника.

"Реч је о људима који су ту због различитих кривичних дела. Колико знам, Мика нема проблема с цимерима из собе, са свима лепо комуницира", рекао је њихов саговорник.

Према његовим речима, Алексић опет има право да не одговара на питања и не износи одбрану, али може и да детаљно говори о оптужбама.

"У истрази је до сада саслушано осам девојака које имају статус оштећених, као и неколико њих за које је кривично гоњење застарело, па оне имају статус сведока. До краја истраге остало је да се испита још неколико особа које би могле да имају сазнања шта се дешавало у школи глуме и, ако одбрана не буде имала нове доказне предлоге, истрага би могла да буде ускоро завршена", каже извор Курира.

Подсетимо, чувеног учитеља за сексуално злостављање међу првима су оптужиле глумице Милена Радуловић и Ива Илинчић. Након јавног позива полицији су се јавиле и друге девојке које тврде да су преживеле сексуални напад у школи глуме. Једна од њих још увек је малолетна и због тога има статус посебно осетљивог сведока.

"Саслушане жене су детаљно говориле о односу Алексића према ученицима, али и томе како је долазило до ситуација да остају насамо с њим. Већина њих изјавила је и да су учитеља гледале као другог оца, али и да од срамоте и шока нису никоме причале кроз шта су пролазиле", објашњава он.

 

Извор: Курир/Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА