Најновије

ШОКАНТНА ТВРДЊА ИЗ МОСКВЕ: Русија ће прекинути све односе са ЕУ јер јој ЕУ више није потребна! Ево и зашто...

Политиколог Ростислав Ишћенко указао је на околности које су руском руководству дозволиле да отворено говори о својој спремности за прекид односа са Западом.

Путин (Фото: kremlin.ru)

Русија је до сада успела да изгради прилично ефикасан систем односа са Истоком и створила је неопходну логистичку инфраструктуру, на основу чега Москва не мора да брине о перспективи потпуног прекида односа са Западом.

О томе је недавно говорио политиколог Ростислав Ишћенко, наводећи достигнућа руског руководства која су постигнута током протекле две деценије рада Москве на развоју источних региона земље:

„Русија је активно градила логистику изван Урала, у Сибиру, тамо су изграђене пруге и аутопутеви, положени цевоводи, склопљени уговори, отворена су нова предузећа“.

Експерт је приметио да тренутни ниво развоја инфраструктуре у источном делу земље и преусмеравање ка азијским земљама, омогућавају Русији да у било ком тренутку пребаци приоритете са Запада на Исток, без озбиљних губитака.

Такав развој ситуације је на крају омогућио да руски представници на међународној сцени почињу смело и отворено да изјављују својим западним партнерима да је Москва спремна да у потпуности прекине односе са државама ЕУ.

„Русија може апсолутно мирно да преоријентише своје спољнотрговинске токове, без да то доведе до неке врсте катастрофалног погоршања унутрашње ситуације у земљи“, објаснио је ситуацију Ишћенко, нагласивши да у таквом сценарију Руси неће бити угрожени смањењем радних места, нити би дошло до смањења прихода у буџет земље.

Истраживање показало које земље виде Русију као будућу велесилу. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА