Најновије

ЈЕЗИВО! ВЕЉА ИЗЛАЗИ ВЕЋ ЗА ШЕСТ-СЕДАМ МЕСЕЦИ: Огласио се Беливуков кум и најавио да вођа клана спрема освету

Вељко Беливук, недавно ухапшени вођа криминалног ганга који је починио најстравичније злочине, прети осветом из затвора, уз најаву да ће изаћи за шест-седам месеци.

Хапшење Веље Невоље (Фото: Јутјуб)

Злослутне поруке Веља Невоља, како називају Беливука, упутио је преко свог кума, а овај их је изнео у разговору за босански портал Провјерено. Да не буде сумње да се заиста ради о Вељином куму, портал је објавио њихову заједничку слику. Кумово лице је прекривено, а није објављено ни његово име, уз напомену да су сви подаци познати редакцији портала.

Јака трибина

Текст портала, иначе, пун је хвалоспева о Беливуку, изречених из уста кума. Он је представљен, малтене, као добротвор, који ни мрава није згазио. Тај и такав "добрица", међутим, поручује да ће се, чим изађе из затвора, а то ће, каже кум, бити за шест-седам месеци, осветити властима (СНС му је, тврди кум, сместио хапшење), као и медијима који су га, наводно, блатили.

- Ухапшен је јер некоме смета јака трибина! Јака трибина, јак Партизан, а јак Партизан смета центрима моћи, тј. СНС, да будемо директни и отворени. А то што му се ставља на терет да је убица, то бих питао ја вас новинаре јер сте ви направили такав мит о том човеку да је касапин који кида језике и игра фудбал људском главом. Колико је само уста хранио кум и колико је само хуманитарних акција покренула трибина. Али добро, у земљи "Задруге" и Пинка ништа се друго и не очекује од новинара него да пишу како им се нареди - рекао је Беливуков кум.

А онда је на питање шта ће бити са његовим кумом и какве информације има одговорио:

- Ја се надам да ће изаћи за шест-седам месеци, па да крене да тужи све медијске наслове без доказа. Страшни сте.

Стопа криминала

Кум, који се, иначе, представио као један од водећих гробара са јужне трибине, на крају је нашао и оправдање зашто се људи баве криминалом.

- Знате како, држава, кад се распада, народ је принуђен да се бави криминалом. Дајте народу по 7.000-8.000 месечно, па ћете видети како је стопа криминала опала. Нико не воли да му је глава у торби, нико не воли да се бави криминалом, али такво је време, ако човек нешто хоће да створи, мора да ради ствари ван закона, нажалост.

О стању на трибинама каже:

Могу вам рећи да више нема неслоге. Сви дишемо као једно, тамо нека боранија што пише свашта, па боже мој, увек је било таквих, али народ је видео и осетио праву причу. А тек ће да се види кад пусте забрану, па кад напунимо југ, слога биће пораз врагу. Пре бих рекао да су нове поделе на помолу међу навијачима Звезде, укрвише се међусобно, а нико о томе не пише.

Кум је демантовао и да је Беливук рекетирао Баку Прасета.

- Бака Прасе је то демантовао! Ваљда боље он зна него ми.

Подсетимо, Беливук је ухапшен 4. фебруара ове године, заједно за још 21 чланом криминалне групе. Осумњичени су за убиства, изнуде, отмице, рекетирање...

Божидар Спасић - бивши оперативац ДБ

Овакве претње само су одраз немоћи и страха. Беливук више ником не може да прети. Он је, у овом моменту, веома застрашен јер зна шта је урадио и шта га чека. То је једна страна приче. Друга страна приче, која можда постоји, јесте та да Беливук и даље није свестан у каквој се ситуацији налази. Могуће је да он мисли да је све као што је до сада било, да ће му сви гледати кроз прсте и да ће имати третман као високи државни функционер, који је вероватно и имао пре притвора од неких људи. Постоји и трећа страна, у којој су ове претње, ако су тачне, само реакција неког његовог тренутног незадовољства и беса што му нико не помаже.

Љубан Каран - потпуковник КОС у пензији

Беливук је имао изузетно јаку заштиту, и то не само у нашој држави већ и у Црној Гори, која и дан-данас има знатан утицај на многе институције у Србији. Он се због свега тога осећао јак и моћан, те му је зато тешко да схвати и прихвати тренутну ситуацију у којој се налази. Беливук је директно одговоран за неколико убистава и колико ја знам за то постоје чврсти докази. Кад се томе дода и нестанак још неколико особа, за које се сматра да су их његова криминална група и он убили, онда је јасно да највећи страх има од заштићених сведока. Он том претњом изласка из затвора не покушава да заплаши медије јер они само раде свој посао, не плаши он тиме ни државу, већ покушава да пошаље претњу онима који ће сведочити против њега на суду, а то су заштићени сведоци.

Јелена Вукоичић - политиколог

Ово не би био први случај да људи из криминалног миљеа помисле да су јачи од државе и да су свемогући и, на крају, када виде да су завршили у затвору, ништа им не буде јасно, мисле да и даље могу све. Управо из тих разлога држава мора да покаже криминалцима да је јача од њих, да их сасече у корену. Тешко је могуће да се та његова претња обистини јер он из затвора неће тако брзо, као што се нада, али оно што додатно представља проблем јесте то што су у нашем судству још запослени људи који раде против државе. То треба очистити, а те људе маћи с њихових позиција.

Мирослав Бјеговић - специјалиста за тероризам и организовани криминал

Ако су наведене чињенице тачне, онда оне представљају безбедносну претњу по личну безбедност свих оних који су дигли глас против организованог криминала и нарко-мафије, чије деловање угрожава сваког појединца и његову будућност, као и функционисање и напредак саме државе. У том погледу, надлежни државни органи морају реаговати на овакве изјаве и правовремено их санкционисати. Држава мора показати одлучност и моћ у бескомпромисној борби против овог зла.

Члан Кризног штаба открио шта можемо да очекујемо за викенд. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА