Најновије

НИКШИЋ ЋЕ БИТИ ПРИГРАДСКО НАСЕЉЕ ОПШТИНЕ ЧАЧАК: Национални интерес Србије је победа ДФ-а

Најзначајнији национални интерес Републике Србије је победа ДФ-а у Никшићу. Нескривено се показује амбиција да се Црна Гора подреди тзв. српском свету. До сада се та намера скривала, а сада се издаја црногорских интереса означава као финални чин патриотизма, каже у интервјуу Викенд новинама посланик Демократске партије социјалиста Никола Ракочевић.

Црна Гора (Фото: Јутјуб)

Поручио је да понашање власти и медија у Србији додатно помаже да се антицрногорске намере препознају и да се осујети план претварања Никшића у приградско насеље општине Чачак.

Осврћући се на дешавања у Тузима, Ракочевић истиче да је одлука нове власти о затварању ове општине, имајући у виду епидемиолошке податке на тој територији, искључиво политичка.

“И само је једна у низу, због чега су и резултати Црне Горе у борби против корона вируса готово најгори у целом свету”, каже Ракочевић.

На питање о економској политици Владе, посланик ДПС одговара да Влада није у стању да покрене широки друштвени дијалог и да подели одговорност, информације, да пронађе партнере и у јавности и на политичкој сцени, за решавање виталних питања за државу.

“Због аутизма и авантуризма, врло брзо ће сносити одговорност пред грађанима”, оцењује Ракочевић.

Грађани Туза су, како је навео, небројено пута показали однос поштовања према држави и према својој општини, а поштовати државу значи и успротивити се онима који је угрожавају у овом случају здравствено.

“Ова реакција је само почетак. Незадовољство друштва се не може сузбити, када разлози постоје, као што се не може ни избећи одговорност власти за здравствене, политичке и економске последице лошег управљања. Одлука нове власти о затварању Туза је искључиво политичка и само је једна у низу, због чега су и резултати Црне Горе у борби против корона вируса готово најгори у целом свету. Сменити здравствене руководиоце усред корона кризе, одбити донацију од 110.000 вакцина и многе друге политичке одлуке природно су довеле до потребе да се дискриминацијом грађана Малесије донесе још једна непромишљена политичка одлука, без разговора са представницима општине Тузи”, казао је Ракочевић.

Говорећи о отвореним границама са Србијом, а затварањем међуградског превоза, он истиче да су потези Министарства здравља нелогични.

“Верујем да је једна цењена новинарка једном приликом те нелогичне одлуке једноставно објаснила изјављујући да грађани Бијелог Поља, које се граничи са Србијом, могу поћи на скијање на Златибор, а не могу у Колашин. То је укратко најбоља илустрација озбиљности мера тренутне Владе. Ако Вам се чини нелогичним да затворите границе између градова, а отворите према Србији и БиХ, допустите да Вам укажем на једну логичност таквог потеза из политичког угла и амбиције тренутне власти. Покушава се наметнути неодвојивост Црне Горе, Републике Србије и Републике Српске”, поручио је он.

Грађани Црне Горе, каже Ракочевић, добро знају да се одређене политичке структуре у Црној Гори годинама већ финансирају и на друге начине подржавају из Србије и Русије.

“То није тајна. Кршење Устава Црне Горе, као и чињеница да ти субјекти не маре за Устав и за државу, још је мања тајна. Ипак, изненађен сам, признајем, да су пошли тако далеко да у режимским медијима власти у Србији, воде кампању за Никшић. Дакле, најзначајнији национални интерес Републике Србије је победа ДФ-а у Никшићу. Нескривено се показује амбиција да се Црна Гора подреди тзв. српском свету. До сада се та намера скривала, а сада се издаја црногорских интереса означава као финални чин патриотизма”, казао је посланик Демократске партије социјалиста.

Додао је да су никшићки избори су важни да би се одбранила грађанска, вишенационална и слободна Црна Гора.

“Понашање власти и медија у Србији додатно помаже да се антицрногорске намере препознају и да се осујети план претварања Никшића у приградско насеље општине Чачак”, нагласио је он.

Истиче да политички актери из нове власти, не пропуштају прилику да манипулишу верским осећањима грађана, у покушају политичког профитирања.

“Верске заједнице у свакој локалној средини имају своју уважену улогу, међутим, ако је вера и добро сваком човеку једина намера, онда ће политичари у цркву долазити без кравате и без микрофона и камере, за себе и за веру, а не за гласове и вечеру”, казао је Ракочевић.

Најаву измена Закона о држављанству, и измене Закона о образовању види као континуитет урушавања државе правним средствима.

“Очекујем, уколико се заиста и крене у правцу тих измена, снажан отпор грађана, али и међународне заједнице. Наши европски пријатељи разумеју шта се крије иза намере мењања карактера мултиетничке демократије и какав то утицај може имати на вољу друштва за даље усвајање вредности “западне цивилизације”. Европска Црна Гора би била изгубљен пројекат”, поручио је посланик.

Тајно и сумњиво задужење од готово милијарду евра је био увод у економску политику Владе, сматра Ракочевић.

“Економија је заједнички интерес свих друштвенополитичких актера. Влада није у стању да покрене широки друштвени дијалог и да подели одговорност, да подели информације, да пронађе партнере и у јавности и на политичкој сцени, за решавање виталних питања државу. Због аутизма и авантуризма, врло брзо ће сносити одговорност пред грађанима.”

Сматра да ће владајућа већина одустати од погубне намере укидања СДТ-а и других неуставних решења.

“Није реч само о неадекватном начину доношења, већ и о антиевропском садржају предлога измена тужилачких закона. Намеру Владе да се бори против организованог криминала и корупције треба похвалити, али та намера не треба да буде изговор за политизацију институција”, закључио је Ракочевић.

Зашто Запад неће успети у рушењу Републике Српске, сазнајте ОВДЕ.

Извор: РТЦГ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА