Најновије

ВИЛИЈАМ ВОКЕР ЈАЧА УТИЦАЈ ШИПТАРА НА ЗАПАДУ: Небитно је из ког дела ''албанских земаља'' потичу

Бивши шеф Мисије ОЕБС-а на Косову и Метохији Вилијам Вокер изјавио је да је неопходно да се албанска дијаспора уједини, без обзира на то из ког дела ''албанских земаља'' потиче, како би ојачала утицај на Западу.

Вилијам Вокер (Фото: Јутјуб)

„Ако би се албанска дијаспора ујединила, то би имало позитиван утицај на албанске земље јер би се професионалност миграната озбиљније схватила у доношењу одлука, а у новим домовинама на Западу ојачали бисмо политички и економски утицај”, рекао је Вокер на виртуелном састанку који су организовале снаге дијаспоре (FeD).

Вокер је оценио да је „на Косову стручност дијаспоре игнорисана, али не и новац који стиже”, пише Газета експрес, преноси Танјуг.

На састанку који је одржан преко Zoom апликације учествовали су представници албанске дијаспоре из Европе, Америке, Канаде, Јапана и Африке.

Вокер, амерички диломата који важи за изразитог албанског лобисту, био је шеф Мисије ОЕБС-а на Косову 1999. године када је оптужио српске снаге безбедности за наводни масакр у Рачку, што је био увод у касније НАТО бомбардовање тадашње СР Југославије.

Зашто је Кустурица одбио кандидатуру за чланство у САНУ, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА