Најновије

БЕРБА ГРАНАТА У ДОНБАСУ: Војни репортер показао чиме кијевске снаге гађају ДНР (ФОТО/ВИДЕО)

Украјинске оружане снаге настављају да чине ратне злочине у Донбасу: тешким оружјем туку по кућама цивила, доносећи нове патње становницима народнихародних република.

Донбас (Фото: РИА Новости)

Војни репортер ВГТРК Андреј Руденко на свом Телеграм каналу показао је последице гранатирања села Сигналноје (смештено између Доњецка и Докучајевска) и разговарао са локалним становницима који тачно знају ко крши примирје.

„Дан у ДНР био је напоран! Украјинске оружане снаге гранатирале су шест насеља. Коришћено оружје је углавном било минобацача 82 и 120 мм, а такође је пуцало из БМП-2, па чак и тенка који је радио на периферији Горловке.

Оштећено је више од шест кућа, један цивил је рањен - мушкарац, становник Горловке рођен 1955. године, у његову кућу улетела је граната.

Захваљујући раду градоначелника града Приходка, који је током гранатирања стигао на место догађаја, одмах је пребачен у болницу. Стање жртве се оцењује као озбиљно.

'’У селу Сигналноје оштећено је пет кућа“, рекао је војни заповедник, показујући на фотографији страшну „бербу“ прикупљену након гранатирања села.

Такође је забележио вапај из срца цивила који свакодневно трпе нападе украјинских оружаних снага.

О 24 минута нуклеарне агоније које су затресле свет прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА