Најновије

ЈУЧЕ ГА ХАПСЕ, А ЛЕТОС? Како су људи Веље Невоље били верни Вучићу (ВИДЕО)

Да су људи Вељка Беливука, познатог као Веља Невоља, који је јуче ухапшен због криминалних активности, у блиској вези са режимом Александра Вучића, сведочи и то што су припадници навијачке групе "Јањичари" били изузетно ангажовани на "сузбијању" летошњих протеста против власти, при чему су нападали грађане који су исказивали незадовољство режимом.

Људи Веље Невоље (Фото: Јутјуб)

Неколико припадника "Јањичара" тада су снимљени на клупици у Пионирском парку, недалеко од радног места Александра Вучића.

Они су у једном моменту казали да су на протестима, а на питање новинарке КРИК-а зашто нису међу осталим људима, иронично су казали да "имају корону".

На друштвеним мрежама делиле су се фотографије "Јањичара", обучених у исте мајице, са специфичним логоом. Мушкарац за ког су неки сматрали да је Веља Невоља испред кордона полиције носио је исто обележје, како би запослени у МУП и БИА распознавали "убачене елементе".

Они који су били у близини кордона тврде да је лично Веља Невоља био пред Скупштином, што се, такође, дели по мрежама, али за то нема потврде. Оно што је неспорно јесте да су се навијачи окупили, одржали састанак, и онда кренули на задатак на протесту.

Подсетимо, и на инаугурацији Вучића у председника 2017. године СНС батинаши су малтретирали новинаре и учеснике контрамитинга, а како је режимски "Курир" тада писао, радило се о "Вучићевој злогласној приватној плаћеничкој војсци, која крстари Србијом и спроводи насиље над политичким противницима".

Вучић је тада признао да је ангажовао приватно обезбеђење, а КРИК је појединце препознао као утицајне припаднике "Јањичара". Ти исти батинаши напали су новинаре четири редакције, а исто то се дешава и сада - особе са значкама млате људе.

Све ово је сасвим јасан показатељ да је режим све ово време био близак са особама криминалног миљеа, а сарадња "Јањичара" и власти трајала још у време када је групу водио Александар Станковић - Сале Мутави чије је убиство изазавало бурну реакцију државних функционера на челу са тадасњим министром полиције који је најавио бруталан одговор државе.

Ко је Веља Невоља?

Вељко Беливук (32), један од вођа навијачке подгрупе "Јањичари", био је осумњичен да је учествовао у убиству Властимира Милошевића 30. јануара 2018. године у центру Београда, међутим касније је ових оптужби ослобођен, пријатељима и полицији познат је по надимку Веља Невоља. Био је припадник обезбеђења различитих београдских клубова и сплавова, а судовима и полицији познат је по насилничком понашању, писао је "Блиц".

Име Веље Невоље поново се помињало крајем 2018. и током 2019. године након што је група хулигана наоружана упала у клуб "Комитет" у Бетон хали, претукла обезбеђење, а потом палицама тукла госте и ломила инвентар клуба. Спекулисало се и да иза овог напада стоји сукоб око тога ко ће обезбеђивати овај клуб на једној од најпопуларнијих локација у граду.

Близак Беливуков сарадник је убијен - вођа “Јањичара” Александар Станковић, зван Сале Мутави, који је изрешетан у сачекуши у Бачванској улици близу ЦЗ.

Сиријска војска ослободила важан коридор. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА