Најновије

КИНА СТАЛА УЗ ЦРНУ ГОРУ?! Мило открио како ће остати на власти!

Црна Гора жели да ојача сарадњу с Кином у различитим областима економије, пре свега у саобраћајном повезивању, енергетици и туризму, изјавио је данас црногорски председник Мило Ђукановић.

Мило Ђукановић. (Фото: predsjednik.me)

Он је, на онлајн конференцији "Економски и инвестициони изазови после Ковид-а", рекао да Црна Гора, иако је мала земља, има велике развојне могућности које жели да валоризује у сарадњи са кредибилним партнерима.

-Спремни смо да по окончању пандемије учинимо још динамичнијом туристичку сарадњу са НР Кином-навео је Ђукановић, објављено је на званичном порталу црногорског председника.

Цитирајући чувеног кинеског филозофа Сун Цуа да је "стратегија без тактике најспорији пут до победе", Ђукановић је рекао да то значи да се стратешко промишљање мора преточити у дневне задатке и предано радити на што бржем опоравку економија.

-Без здраве економије и политике, не можемо имати здраво друштво. А без здравог друштва, нису нам много од користи ни економија, ни политика. Зато је наше пријатељство важно...- рекао је Ђукановић.

Говорећи о великим последицама пандемије на економију свих држава света, осим Кине, Ђукановић је констатовао да је "нестао оптимизам и да је светом завладала велика неизвесност".

- Наши грађани нестрпљиво исчекују одговор. Какав одговор можемо да им пружимо у овом моменту- упитао је Ђукановић и додао да су његова размишљања окренута инвестицијама.

Црна Гора је, поручио је, спремна да по окончању пандемије учини још динамичнијом туристичку сарадњу са НР Кином, али и да с кинеским институцијама и компанијама жели да повећа извоз црногорских производа високог квалитета на њено тржиште, као и да интензивније сарађују у области науке и примене тзв. паметних решења заснованих на савременим технологијама.

Амерички хеликоптери слетели у Хасаку! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА