Најновије

ИРАН СПРЕМА ИЗНЕНАЂЕЊЕ: Министар војни најавио нова достигнућа, једно оружје посебно може да забрине непријатеље!

Ирански министар одбране бригадни генерал Амир Хатами најавио је данас повећање домета и брзине својих противоклопних и ваздушних пројектила.

Иранска војска. (Фото: Јутјуб)

Хатами је наговестио да ће линија за производњу композита на чврсто гориво, која је данас покренута у иранској одбрамбеној индустрији, драматично повећати домет и брзину противоклопних и противваздушних ракета земља-земља на малим висинама, известила је иранска новинска агенција Фарс.

Ирански министар одбране рекао да је његова земља постигла значајна достигнућа последњих година и постигла солидне производе захваљујући напорима омладине у земљи и стручњака у ваздухопловној индустрији.

Међу оним што је Хатами споменуо у вези са иранским достигнућима били су лаки борбени авиони „Кавтар“, ловац за напредну обуку „Јасин“ и разне врсте хеликоптера и дронова које Иран жели да надогради.

У данашњој изјави, на маргинама Међународне изложбе ваздухопловне индустрије у Индији, он је назначио да је ова међународна изложба показатељ да је Индија започела озбиљан и технолошки покрет у овој области, и у том контексту има користи од својих могућности приватни сектор на путу постизања изузетних достигнућа.

Хатами је додао: „Постоје добре перспективе за иранску ваздухопловну индустрију, уз ентузијазам и напоре иранских исламских стручњака, и надамо се да ћемо брзо кренути ка напредној технологији.“

Др Жујовић открива како нас загађење убија! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА