Најновије

"ОНИ НИСУ КРИМИНАЛЦИ": Шта је Вучић причао о Вељиној банди

И док председник државе Вељка Беливука, званог Веља Невоља, као и припаднике његове групе који су ухапшени јуче у акцији полиције и Безбедносно-информативне агенције (БИА), легитимише као озлоглашене криминалце који су чинили најтежа кривична дела, пре неког времена, за поједине од њих, говорио је да су само навијачи, те да с криминалом немају никакве везе.

Александар Вучић. (Фото: predsednik.rs)

Борис Карапанџић, један од ухапшених припадника Беливукове групе, јавности је постао познат након што је на светском првенству у фудбалу 2018. усликан у друштву Данила Вучића, сина председника Србије. Ову фотографију је ексклузивно објавио портал КРИК, а Карапанџић је један од оптужених за демолирање клуба “Комитет” у Бетон хали, септембра 2018. године.

Карапанџић је са групом навијача био на утакмици Србија – Костарика на светском првенству у фудбалу, а са њима је навијао и Данило Вучић. Након што је фотографија угледала светлост дана, огласио се и Вучић тврдећи да не зна шта је ту спорно, иако се Карапанџић и тада доводио у везу са кривичним делима, те је чак и 2013. осуђен за дрогу, како је писао КРИК.

Ипак, Вучић је тада истицао да му није лако да објасни свом сину због чега су га напали у медијима због тога што је ишао да навија за Србију, и “што је стајао три места од неког, иако чак и не навија за Партизан”.

Са друге стране, Вучић је о навијачима имао лепо мишљење и када је прошле године његов син усликан у друштву навијача Гробара Александра Видојевића званог Аца Рошави.

Најпре је јануара прошле године осванула фотографија на којој је Данило за столом са још 12 особа, међу којима су Видојевић и Немања Срећковић, чланови групе “Јањичари”, сада “Принципи”, коју предводи Вељко Беливук.

Само пет месеци касније, осванула је још једна фотографија на којој син председника седи у друштву са Видојевићевим. Ипак, тада се Вучић огласио поводом навода да му син седи у друштву навијача Беливукове групе.

“Тај младић је навијач Партизана. Они су те вечери били на две стране. Мој син је навијао за Звезду. Гледали су у кафићу утакмицу. Ништа нису урадили. Тај младић никада није гоњен ни за какву дрогу ни за било шта. Никада. Ни данас. Никада. Гоњен је за туче, два пута, никада правоснажно осуђиван”, рекао је тада Вучић.

Иначе, и Видојевићу се суди за демолирање клуба “Комитет”.

Подсетимо, криминална група коју предводи Вељко Беливук ухапшена је јуче у великој акцији МУП и БИА. Осумњичени се терете за низ кривичних дела, међу којима су убиства и отмице.

Нова либијска влада стрепи од суда генерала Хафтара! Више о томе ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА