Најновије

ЗА ОВО ПАДАЈУ ВЛАДЕ! Сарадници Загорке Доловац виђају се са криминалцима, Томо Зорић узео паре од ухапшеног!

У петак у 16.32, интернет портал режимских "Вечерњих новости" објавио је изјаву Републичке јавне тужитељке Загорке Доловац која је устврдила да је хапшење Веље Невоље снажан одговор криминалним групама и да свима мора бити кристално јасно да "криминал, криминалци и криминалне групе немају места у нашој држави и друштву". Међутим, изгледа да криминалци и криминалне групе имају места за кафанским столом најближих сарадника Загорке Доловац.

Томо Зорић и Загорка Доловац (фото: Јутјуб, Медија центар Београд)

Исти, режимски портал само сат времена касније објавио је да су приликом лишавања слободе Милоша Ђукановића, познатијег у Панчеву као Мали Ђука, у ресторану "Ветрењача" са њим за столом седели и Томо Зорић, секретар Државног већа тужилаца (ДВТ) и Милица Љубичић, заменица Другог основног јавног тужиоца.

Ђукановић је непосредно пред хапшење дао Зорићу коверту са новцем. Наводно за закуп стана, који један од фудбалера клуба у коме Ђукановић има главну реч рентира од мајке Томе Зорића. Може ли Зорић да јавно покаже тај уговор о закупу, преко које агенције за некретнине је склопљен, плаћа ли се порез?

Томо Зорић је, иначе, дугогодишњи блиски сарадник Загорке Доловац, и она је најзаслужнија што је Зорић већ два мандата секретар ДВТ, а Загорка се бори и за његов трећи мандат, пише портал Директно.

Присутна за поменутим столом, Милица Љубичић је, такође, особа од поверења Загорке Доловац што се види из чињенице да је иста била портпарол Републичког јавног тужиоца до момента док није изабрана за заменика јавног тужиоца у Другом основном јавном тужилаштву, наводи портал.

Међутим, Информер је већ објавио чланак у коме тврди да су се полицајци извињавали тужиоцима због непријатности!

Како је навео у ексклузивној изјави за Информер, Зорић истиче да се незгодном тренутку нашао са незгодном особом, те да њихов сусрет нема никакве везе са криминалом или хапшењем групе Веље Невоље познатијег као Вељко Беливук.

- Отишао сам у Панчево да бих узео кирију од стана који издајем. У ресторану сам био са колегиницом Милицом Љубичић (заменица Другог основног јавног тужиоца), када је дошао Милош Ђукановић ком сам издавао стан - каже Томо Зорић и додаје - Само што је сео, ушла је полиција и привела га. Након пар минута вратио се један о полицајаца да се извини мени и колегиници на узнемиравању и дао ми рачуне које је Ђукановић претходно платио - констатује Томо Зорић.

Његову причу потврдила је и заменица Другог основног јавног тужиоца Милица Љубичић.

- Била сам са колегом на ручку када је дошао један човек ког никада до тада нисам видела. Убрзо га је полиција ухапсила, а нама се извинила на узнемиравању – рекла је Милица Љубичић, за Информер.

А портал Директно наводи да је осим наведених са људима Веље Невоље виђан и Борис Павловић, јавни тужилац Трећег основног јавног тужиластва у Београду, који је према изворима портала у истом ресторану неколико пута виђан са Милошем Ђукановићем.

Како Павловић има државно обезбеђење, интересантно је да ли су лица која обезбеђују Павловића сачинила службену белешку о његовим виђањима са лицима из криминалне средине, што им је била обавеза.

Борис Павловић је, такође, један од људи блиских Загорки Доловац. Као што је наш портал писао приликом избора за чланове Државног већа тужилаца, за њега су лобирали како Загорка Доловац тако и државни секретар министарства правде Раша Илић, који је након открића ове афере поднео оставку.

Још један од тужилаца блиских Загорки Доловац, а за кога би се могло закључити да је помогао Вељку Беливуку је јавни тужилац Првог основног тужилаштва Љубивоје Ђорђевић, који је као што смо писали у организацији Доловац добио заједно са супругом вакцину преко реда.

Опште позната чињеница је да је Беливук за наношење тешких телесних повреда, и то на изузетно бруталан начин, добијао на основу споразума са тим истим Првим основним јавним тужилаштвом изузетно благе казне. То није  могло да се догоди без умешаности Љубе Ђорђевића.

Приликом напада на припадника обезбеђења Милоша Вазуре из ФК Партизан за који је Беливук осуђен на годину дана кућног затвора без наногице, добро упућени извори кажу да су још једном лицу биле нанете још теже и опасније повреде, и да је то постојало на снимку, али да је снимак тужилаштво склонило јер се на њему видело да повреде наноси и сада покојни Александар Станковић, кум тадашње државне секретарке и функционерке Српске напредне странке (СНС) Дијане Хркаловић.

Занимљиве су и испреплетане везе Беливука и Вучићевих тужилаца, као што је занимљиво како и зашто су преко ноћи Беливук и његова екипа изгубили подршку и заштиту режима, који их је и створио, констатује портал Директно.

Фарсу од хапшења погледајте ОВДЕ. Полиција претражује кућу страве у Ритопеку, шта се тамо дешавало, читајте ОВДЕ.

Извор: Директно, Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА