Најновије

КОМШИЋ ПРОТИВ СРБИЈЕ И ХРВАТСКЕ: Загреб притиска агресивно, Београд занима само Република Српска

Хрватски члан Председништва Босне и Херцеговине Жељко Комшић рекао је да та земља трпи разне спољне притиске, да Београд то не ради директно, да има друге циљеве, а то је Република Српска, док Загреб има агресиван став и директно се меша у унутрашња питања БиХ.

Жељко Комшић (Фото: Јутјуб)

"Када је реч о Загребу, ту имамо агресиван став који прелази све границе, не само дипломатског понашања, него и лепог укуса", оценио је Комшић у видео-интервјуу за Клиx.ба и додао да такав став има и хрватски председник Зоран Милановић.

“Загреб се, дакле, директно меша у унутрашња питања БиХ, што је неприхватљиво у дипломатији. Циљ им је да максимално оснаже своју филијалу овде, а то је ХДЗ чиме желе контролу БиХ, што је у складу и са ратним плановима који су некада овде били”, рекао је Комшић и додао да “ова структура власти у Загребу очигледно неће одустати од тога”.

Он је рекао и да прича о промени изборног закона има два сегмента, један су техничке измене, начин гласања, бројања гласова, увођење техничких средстава и тако даље и додао да је, ипак, важнији овај други, политички сегмент.

“Политика ХДЗ-а (БиХ) уз подршку Загреба покушава изменама Изборног закона заобићи Устав БиХ. Циљ је да направе чисте етничке јединице како би се реализовало оно што је политика ХДЗ-а, а то је да свако гласа за свог”, напоменуо је Комшић.

Комшић је хрватски члан Председништва БиХ, али га лидери хрватске заједнице оптужују да не представља Хрвате и да је изабран на ту функцију гласовима Бошњака.

Како је Приштина издала Ердогана, Турску и мислимански свет, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА