Најновије

ВУЧИЋ ЖЕДАН КРВИ И ХАОСА: Родитељи га моле да не пушта хорор сцене у којима његови пајташи секу главе и черече им децу!

Родитељи младића који су нестали током криминалних обрачуна у претходне две године апелују на председника Александра Вучића да не објављује фотографије и снимке монструозних убистава до којих је полиција дошла у истрази групе Вељка Беливука, а чије је објављивање јуче најавио.

Вучић планира да објави хорор сцене (фото: predsednik.rs, Јутјуб)

„Ми као родитељи имамо право да први сазнамо шта се десило и да ожалимо на неки нормалан начин, не да нам се ово сервира као хорор серија“, каже за КРИК Сања Михајловић чији је син нестао 2019. године.

„Мени је јако тешко, да тако нешто ураде нама родитељима, да би он себи поене скупљао“, каже Мара Халабрин, чији је син нестао, а затим је његово тело пронађено 2020. године.

Председник Вучић је јуче, гостујући на телевизији „Прва“, најавио да ће наредне недеље објавити детаље из истраге против групе Вељка Беливука који ће шокирати „целу Европу и цео свет“. Оно што ће поделити са јавношћу Вучић је описао као „благо говорећи језиво“ и рекао да ће „људи морати да склоне своју децу када буду видели шта су државни органи открили“.

Провладин таблоид „Ало“ је на насловној страни данашњег издања објаснио да председник планира да објави снимке који показују како су криминалци брутално касапили жртве. У овом таблоиду наводи се и да „има индиција да у појединим видео-записима приказано и само одсецање глава“.

Ово је веома узнемирило родитеље младића који су нестали у претходне две године, а који могу да се појаве на поменутим фотографијама и снимцима. Подсећамо, КРИК је прошле недеље објавио да је најмање петнаест млађих мушкараца мистеризно нестало и да се претпоставља да су жртве криминалних обрачуна, укљућујући и Беливукове групе. Држава до данас није решила ове случајеве и обавестила родитеље шта је са њиховом децом.

Они сада страхују да ће гледати сцене мучења својих синова на телевизији са националном фреквенцијом.

„Ово је катастрофа, није ми било добро када сам чула“, каже Сања Михајловић, мајка Горана који је нестао у априлу 2019. године. „Мој муж од синоћ има повишен притисак, није ни њему добро. Не знамо шта да кажемо деци, Горановој браћи, која ће целог живота да памте нешто што се тако објавило у вези са његовом смрти.“

Она апелује на председника Вучића да се од објављивања ових детаља одустане.

„Ми као родитељи имамо право да први сазнамо шта се десило и да ожалимо на неки нормалан начин, не да нам се ово сервира као хорор серија.“

Михајловић истиче да је председникова реакција закаснела. Она му је, као и други родитељи, писала још прошле године, али јој је тада из Вучићевог кабинета одговорено да председник нема уставна овлашћења да се бави таквим случајевима.

„Сад испаде да је он ипак овлашћен и да му је посао да се тиме бави, а кад смо га ми молили да се позабави тим није имао овлашћења,“ каже Михајловић.

Апелу се придружује и Гордана Марјановић, мајка несталог Филипа, која за КРИК такође истиче да је шокирана чињеницом да се родитељима ништа не говори о истрази нестанака деце, а да се објављивање ових детаља најављује на телевизији.

„Ја просто не могу да верујем. Из коже желим да изађем, не знам коме да се обратим. И да није моје дете у питању, о коме год да се ради, нисам за то. Шта треба ми да полудимо од бола?“

Марјановић наводи да не може да верује да ће такве сцене неко гледати.

„Једино ако је неко жељан крви и хаоса. Не разумем те људе и не разумем жељу да се то покаже, не разумем уопште тог који износи то. Чему то?”, пита мајка.

Због председникове најаве бесни су и родитељи несталог Страхиње Марковића.

„Стварно није нормално, да ли ти људи имају и мрву обзира?! Не желим ником овако нешто, али нек се ставе на наше место само 10 секунди, да само помисле да им нема детета па да видим њихову реакцију“, наводи за КРИК Страхињин отац Небојша.

Мара Халабрин, мајка Александра – јединог младића чије је тело пронађено, али чије убиство полиција није решила, објашњава да ју је председникова најава додатно погодила у тренутку када покушава да преболи смрт свог сина.

„Мени је јако тешко, он је мени син јединац био, да тако нешто ураде нама родитељима, да би он себи поене скупљао, немам речи. Он је рекао да ће шокирати свет и да се склоне деца, а није помислио на нас родитеље“, каже Халабрин и додаје: „Што није пре четири године урадио нешто да спречи неко убиство, што није реаговао.“

Ова мајка истиче да ни породица, ни полиција нису хтели ни да јој кажу у каквом стању је њен син пронађен, а истиче да то посебно не жели да види ни на телевизији.

„Ја не знам, можда га јесу мучили, можда нису. Ја сам и овако данима сањала како га закопавају, то је било страшно, а још ако овако прикажу“, говори Халабрин.

„Молимо, ето молимо да то не раде. Нек он одради свој део, али не на тај начин.“

Половина од 15 мушкараца који су нестали није старија од 24 године.

Родитељи несталих младића су за КРИК недавно описали агонију кроз коју пролазе од када су им деца нестала, што можете прочитати у посебном тексту. Они су објаснили да су у полицији наилазили само на игнорисање и неизаинтересованост за нестанак њихове деце, а да су их чак и малтретири претресајући им станове и приводећи их на саслушања.

Неки од њих су због овога водили и своју истрагу, долазили до информација које су касније предавали полицији, али одговоре о нестанку деце до данас нису добили од надлежних институција.

Након хапшења групе Вељка Беливука званог Веља Невоља, почетком овог месеца, ситуација се променила и полиција и таблоиди постали су заинтересовани за један број ових случајева. Према истрази тужилаштва, неки од несталих су жртве Беливукове групе, која је радила у оквиру црногорског кавачког клана.

Нестали младићи су, међутим, били повезани са обе криминалне групе које су у рату – кавачким, али и супраничким, шкаљарским кланом. Због тога неки од родитеља страхују да ће држава сада покушати да расветли само један део нестанака – оне за које се Беливук сматра одговорним.

Навијачко-криминална група „Јањичари“ (касније промењен назив у „Принципи“) чији је Беливук прво био члан, а потом и вођа, има контакте са људима из полиције и врха политике, о чему је КРИК раније писао.

Међу њима су блиски Вучићев сарадник и генерални секретар Владе Србије Новак Недић, затим утицајни припадник Жандармерије Ненад Вучковић Вучко, а поједини чланови ове групе су више пута усликани чак и у друштву председниковог сина. Вучићеву инагурацију 2017. је обезбеђивао човек близак овој групи.

Истрага тужилаштва, за сада, не иде у смеру ових људи.

Угоститељ посведочио да није имао мира од екипе Вељка Беливука док није пристао да му они обезбеђују клуб, опширније ОВДЕ.

Извор: КРИК

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА