Најновије

"Група Беливука направљена директно од државе" (ВИДЕО)

Бивши ватерполиста и репрезентативац Србије Данило Икодиновић изјавио је да "група Веље Невоље" није настала јуче, да је настала у последњих девет - 10 година "колико су ови на власти" и да су "били њихова продужена рука".

Илустрација (Фото: predsednik.rs/ Јутјуб)

Икодиновић за Н1 каже да су представници власти ту групу покупили на трибини или на улици да раде све прљаве послове за њих, а за узврат су им дали да се баве својим послом – рекетирањем, растурањем дроге, уцењивањем, убиствима…

„Та група направљена је директно од државе, то је сигурно“, рекао је Икодиновић и додао да је неистина да је власт за ту групу сазнала пре месец два и да су одмах позвали да их ухапсе.

„Имају снимци са последњих демонстација прошле године, када су биле у јуну, јулу…да су усликани на тим демонстрацијама како малтретирају, хапсе те људе, стављају им лисице, шутирају их у главу. Та група је апсолутни продукт ове државе а што покушавају да се оперу и пребаце лопту на другу страну, то је за лудаке“, каже Икодиновић.

Он је нагласио и да не очекује да ће се прича о Беливуковој криминалној групи расветлити јер каже да су „сви толико упетљани на све могуће начине“.

„Мислим на владајућу гарнитуру, да покушавају на све начине да се оперу, они покушавају да све пребаце на друге који немају свезе с тим“, рекао је Икодиновић и подсетио на последње извештавање прорежимских медија о КРИК-у и наводној вези са криминалом.

„А КРИК је први кренуо од 2016. године да прича о повезаности Беливука и његове криминалне организације и владајуће гарнитуре“, рекао је Икодиновић и додао да се ништа неће спектакуларно открити и ни до какве истине нећемо доћи.

„Причамо о повезаности политике, спорта и криминала… Најбољи пример је Славиша Кокеза који је још увек председник ФСС, који је оптужен је да је проневерио 640 милиона евра, кога оптужују да је планирао атентат на председника државе, који је повезан са Беливуковом екипом… Немате бољи пример те спреге, а довео га је на чело ФСС његов другар, председник Вучић. То је најдрастичнији пример те спреге“, каже бивши репрезентативац.

Он додаје да би таквог човека „протерали на Северни пол у нормалној држави“, а код нас пребацују лопту на небитне људе и навео пример проф. Владимира Вулетића, бившег потпредседника ФК Партизан, да су пресрели његове разговоре са Беливуком.

„Ако је тако…приведите и председника и генералног секретара и читав врх Партизана, да се оградим, рећи ће мрзим Партизан, не, ја сам велики Партизановац“, каже.

Он је поводом изјаве Вулетића да неће дозволити да му суде медији, рекао да он пролази као и свако ко износи ставове који нису по вољи државе.

Икодиновић очекује да ће се и њему догодити слична ствар јер је у Србији право на слободу говора и изношења свог мишљења одавно укинуто. „Чим мислите својом главом, аутоматски сте против режима који је толико добра донео Србији, није добро ништа донео, шта више упропашћава нас и још више ће нас упропастити, а ја ћу наставити да износим своје мишљење јер не желим да живим у држави у којој је систем вредности толико поремећен“, наводи Икодиновић.

Упитан да прокоментарише да је 2018. године био на списку јавних личности који су дали подршку Вучићу он каже да је то учинио „зато што је био глуп“ и имао лоше саветодавце.

„Држао сам угоститељски објекат и мислио да ће ми ово олакшати живот, а није ми олакшало, осећао сам се грозно док нисам на Твитеру написао и избацио то из себе. Од првог момента сам схватио да сам погрешио али било је касно, то је већ отишло у етар. Лицемери то покушавају да користе, да сам радио за СПС и СНС дуги низ година“, каже Икодиновић и додаје: „То је нешто што ћу ја да носим“.

Вулетић приведен, терете га за отмицу, изнуду и прање новца. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА