Најновије

РУСИ ПОКАЗАЛИ СВОЈУ МОЋ НА СЕВЕРНОМ ПОЛУ: Овако ће проћи авиони који им се приближе (ВИДЕО)

Тешки ловац-пресретач МиГ-31БМ током вежби на Арктику пресрео је авион-уљез лажног непријатеља који је покушавао да продре у руски ваздушни простор на великој надморској висини и надзвучно, други МиГ-31 је деловао као уљез, рекла је новинарима прес служба Источне војне области за Тихоокеанску флоту.

МиГ-31 (фОТО: јУТЈУБ)

„Посаде ловаца МиГ-31БМ поморске авијације Тихоокеанске флоте, које дежурају у ПВО на Чукотки, извеле су вежбе за пресретање летелице која је кршила границу Руске Федерације у ваздушном простору у поларном кругу“, речено је у саопштењу

Један од ловаца МиГ-31БМ поморске авијације Тихоокеанске флоте деловао је као уљез. „Његова посада је суперсоничном брзином, на надморској висини од око 20 километара, имала задатак да продре у ваздушни простор Русије, да прође успостављену линију и да у случају откривања избегне потеру“, саопштила је прес служба.

За пресретање циља са аеродрома Анадир подигнут је дежурни МиГ-31БМ, који је заједно са земаљским радарима открио симулираног непријатеља. Након пресретања циља, пилоти су извели електронска лансирања ракета ваздух-ваздух великог домета.

Од 1. децембра 2020. године, у циљу јачања ваздухопловног груписања у арктичкој зони, посаде ловца-пресретача МиГ-31БМ поморске авијације Тихоокеанске флоте ступају на борбено дежурство у ПВО на аеродрому Анадир.

Ловац-пресретач далеког домета МиГ-31БМ има максималну брзину од 3000 километара на сат, максималну висину лета до 30 километара, посаду летелице чине две особе. Ловац је способан да пресретне крстареће ракете.

А зашто НАТО појачава присуство на Арктику, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА