Најновије

УДАВИЛИ СЕ У СОПСТВЕНОЈ КРВИ: Напали Русе и Асадову војску, па добили одговор (ВИДЕО)

Чини се да су терористи одлучили да прославе годишњицу московског споразума између Путина и Ердогана о прекиду непријатељстава у Идлибу, али су добили оштар одговор од САА уз подршку Ваздухопловних снага Русије.

Експлозија (Фото: Јутјуб)

Пропагандно крило групе Ансар ал-Тавхид, повезано са Ал-Каидом, објавило је претенциозне снимке прилично моћног удара на градове који се налазе у провинцији Идлиб удаљене од линије фронта под контролом Дамаска.

Терористи у екстази гранатирање кућа у граду Мардих назвали су „нападом на седиште руско-сиријских снага“.

Шта се заправо догодило?

Према оперативним подацима, 9. марта у 09:35 по локалном времену, милитанти Хајат Тахрир аш-Шам и савезничке терористичке формације започели су масовно гранатирање насеља Серакиб, Дадих и Мардих, која се налазе југоисточно од главног града покрајине Идлиб и контролише их САА.

Поред тога, истовремено са почетком гранатирања, ваздушно извиђање Руских ваздухопловних снага открило је да терористи увлаче додатне јединице у подручје насеља Саан и Сан, која су на мање од два километра од контактне линије.

Чим су терористи заузели положаје на периферији града Саана, нанет им је снажан артиљеријски удар, приморавши их да се повуку са губицима. Према извештајима, убијено је неколико десетина милитаната.

Какав избор је стављен пред египатску војску, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА