Најновије

ЂИЛАС: Вучићу, објави снимке с којим све "добрим момцима" си причао (ВИДЕО)

Господине министре, рекли сте да је Александар Вучић прислушкиван 1572 пута. За једно прислушкивање Мариника Тепић је дала доказ да је у питању Миша Вацић. Са ким је председник државе Србије разговарао осталих 1571 пут? Ко су ти добри момци са којима је причао о фудбалу, па је упао на мере и прислушкиван? Како се зову ти момци, да ли су оптужени за било каква дела, да ли су ухапшени - питао је данас председник Странке слободе и правде Драган Ђилас о прислушкивању Александра Вучића.

Ђилас (Фото: Јутјуб)

- Уосталом, председниче Србије, не морате на полиграф. Довољно је да грађанима у једном од ваших сталних термина на вашим телевизијама емитујете све те снимке. Зашто их кријете? Нисте причали с криминалцима? Нисте причали о криминалу? Па емитујте снимке на националним телевизијама, да чујемо председниче, са ким сте и о чему причали - каже Ђилас.

Само објављивањем снимака на телевизији са националном фреквенцијом може да се докаже, сматра Ђилас, да клан Вељка Беливука није производ ове државе и власти.

Захтев да се преиспита безбедност грађана у престоници Србије опозициони политичари поднели су још 2018. године, али на овај захтев СНС, СПС и већина је одговорила да не постоји ниједан разлог да се у Скупштини говори о безбедности Београда, наводи Ђилас.

- Господин Весић је рекао да то није место где се о томе прича. Рекли су нам да министар полиције ради сјајан посао, да је криминал искорењен у Београду, да нема никакве потребе да се о томе разговара. Предлагачу те иницијативе је чак одузета реч и угашен микрофон, а 29 месеци касније Скупштина града Београда расправља баш о тој теми - наводи Ђилас.

Поставља се, како каже Ђилас, суштинско питање,јер је у Београду је у међувремену било још 29 ликвидација мафијашко-криминалног карактера - да ли се нешто од тога могло спречити?

- Да ли господо осећате одговорност за та убиства, за отмице које су се десиле за ових 29 месеци? За то што смо видели у медијима да су ти злочинци секли и руке и делове тела људима? За сва пребијања, за сваки грам дроге који је продат док сте нам ви говорили да је Горан Папић велики професионалац који спашава децу од наркотика. Заборавили сте да кажете да ради за клан Вељка Беливука, да вози ферари и има ко зна колико станова у Београду и приморју - каже Ђилас.

Председник Вучић помињао је и склањање новца у офшор зоне, односно на Маурицијус, а због овога је лидер ССП-а, каже, осетио зебњу.

- Начин на који Александар Вучић говори, шта говори, његова гестикулација, и све што се у Србији дешава мени говори да он ментално није здрав и да се ту нешто озбиљно дешава. И што би рекла Мариника Тепић Пиљи "то се лечи". Нисам стручњак, али то у шта смо се ми претворили, како ова држава данас изгледа и то што причају да од Маринике Тепић креће цео клан, није нормално. Зна Александар Вучић врло добро да ја немам никакав рачун на Маурицијусу, осим ако га он није отворио - закључује Ђилас и додаје да је адвокат Владимир Тодорић већ поднео тужбу због навода да је "новац који је украо од грађана Србије склонио на Маурицијус".

Поклонска одбрусила Украјинцима по питању Крима, ствар је кристално јасна. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА